В Первомайську голубоводи закрили виставковий сезон

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України у Первомайську відбулося закриття виставкового сезону для розвідників голубів та інших породистих тварин.

На ярмарок-виставку, що став традиційним і відкрився за ініціативи народного депутата Аркадія Корнацького, з’їхались господарі як з довколишніх куточків, так і з інших областей України.

Свята, які припали на день проведення ярмарку, на кількість відвідувачів практично не вплинули. Присутні жваво поповнювали домашні колекції новими видами і породами тварин.В той же час, працювала експертна комісія, яка визначала розвідників найкращих порід тварин.

Серед переможців виставки один з наймолодших її учасників – 13-річний Арсен Петрина з Доманівщини. Хлопця відзначили першим місцем за розведення  голубів породи “кінг”. Арсен самостійно займається розведенням голубів. Вперше став власником пернатих ще в 9 років.

Для довідки: Голуби породи кінг вийшли в результаті схрещування таких порід, як римлян, мальтійці та поштові. Вважаються одними з найбільш м’ясистих. Перше їх поява зафіксовано в США у 1890 році. В останні роки голуби стали масово з’являтися в Росії та Україні.

Жовтнева виставка у Первомайську закриває цьогорічний сезон. Наступний зліт голубоводів та розвідників домашнього тваринництва відбудеться навесні наступного року, обіцяють організатори.

Loading

.