В Первомайську дільничі знайшли незареєстровану зброю

Дільничними офіцерами поліції Первомайського відділу поліції під час планової перевірки власників зброї, на території домоволодіння одного з них, 61-річного місцевого мешканця, було виявлено, що домовласник, разом із зареєстрованою зброєю зберігав мисливську гладкоствольну рушницю ТОЗ-34 калібру 12 мм та саморобний нарізний карабін калібру 5,6 мм, які в органах поліції зареєстровані не були.

Зі слів правопорушника вказану незареєстровану зброю він знайшов місяць потому під час полювання біля ставку, розташованого неподалік села Синюхин Брід Первомайського району та зберігав її за місцем свого мешкання про всяк випадок.

Вилучена зброя була направлена на дослідження до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

За вказаним фактом слідчим підрозділом Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове слідство, призначено проведення відповідних експертиз. Очікується на висновки фахівців, за результатами яких відносно правопорушника буде прийнято законне рішення про притягнення його до відповідальності.

Поліцейські нагадують громадянам, що в період з 1 по 28 жовтня на території Миколаївської області проводиться місячник добровільної здачі зброї, під час проведення якого особи, які у зазначений термін здадуть до поліції незареєстровану мисливську вогнепальну зброю, газову, холодну зброю, спеціальні засоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за зберігання незареєстрованої зброї, та після проведення додаткової перевірки технічного стану зброї, мають можливість за наявності законних підстав оформити відповідні документи та зареєструвати їх у свою власність.

Первомайський відділ поліції ГУНП
Миколаївської області

Loading

.