На вкраденому мопеді далеко не поїдеш

Слідчим відділенням Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» відносно 24-річного мешканця Первомайського району. За крадіжку мопеду йому загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Первомайського МВ УМВС.
Вночі до дільничного інспектора Первомайського міськвідділу міліції із заявою звернулась 26-річна мешканка одного з сіл району із заявою про те, що з подвір’я її домоволодіння викрадено її мопед «Yamaha». Заявниця повідомила, що знає крадія, бо, прокинувшись, вона побачила, як її давній знайомий потайки викочує «залізного коня» з подвір’я. Дівчина добре знала характер свого односельця, тож вирішила самостійно не ставати на заваді зловмиснику, а попрохати допомоги у правоохоронця. 


Через кілька годин дільничний інспектор знайшов і крадія, і мопед. 24-річний односелець заявниці знаходився у сусідньому селі, для поїздки куди йому, власне, і потрібен був транспортний засіб. 
Зловмисник пояснив правоохоронцю, що ідея заволодіти чужим майном до нього прийшла зненацька – виникла проблема, потрібно їхати, а час пізній. Ті, хто надав згоду довезти чоловіка, говорили про необхідність заправки пальним транспортного засобу, але грошей у хлопця також не було. Пішки йти до сусіднього села далеченько, тож чоловік вирішив шукати шляхи вирішення своєї проблеми. І вирішив – мопед сусідки миттєво «домчав» його до потрібного йому місця. Хлопець щиро дивувався тому, що власниця транспортного засобу зателефонувала до дільничного інспектора, мовляв, якщо б вона його зупинила, коли побачила, як він викочує мопед, то він обов’язково спитав би дозволу на використання «залізного коня». Тим більше, як акцентував увагу крадій, наступного дня мопед вже знаходився б на місці, а гроші на витрачений бензин він згодом обов’язково віддав би. 
Транспортний засіб повернуто власниці, а слідчим відділенням Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Loading

.