У Врадіївці чиновники не припиняють беззаконня.

Керівництво Врадіївської райдержадміністрації ігнорує рішення суду про відновлення на посаді начальника сектору культури Валер’яна Цибульського. Про це розповів сам незаконно звільнений чоловік:
Суд прийняв рішення 28 листопада поновити мене на посаді. В мене є постанова Іменем України. Постанова вступає в дію з моменту оголошення.


Однак вже наступного понеділка виконуюча обов’язки голови райради Ірина Гончаренко знов відмовляє Валер’яну Цибульську у відновленні займаної посади. Звучить абсурдно, але мотивуючи це тим самим рішенням суду:
Надала письмову відповідь що вони визнають: суд набрав законної сили, але станом на друге число постанова не брала законної сили. Тобто на їхню думку у них є свій суд, у них є свої тлумачення суду.
Таке вперте небажання повернути йому посаду Валер’ян Цибульський пояснює особистими мотивами. Свого часу чоловік відмовився від нав’язливої пропозиції вступити до лав партії Януковича. Крім того, серед «верхівки» району Цибульський вважається «незручним» та таким, що заважає владі екс-регіоналів. За це і поплатився. А «офіційною» причиною зняття з посади стало невиконання вказівки, згідно якої бухгалтерію сектору культури доводиться «виселити» з приміщення музичної школи. Тут, в одній з підсобних кімнат жінки працюють вже 6 років, говорить головний бухгалтер Віра Крижанівська:
– Зараз директор музичної школи почала наполягати, що не вистачає класів для занять учнів. Хоча контингент учнів з того часу по сьогоднішній майже не змінився – десь 80-82 чоловіки. І цей клас ніколи не був класом теоретичних занять, це була просто побутова кімната.
Ще в 2008 році бухгалтерію сектору культури перевели з приміщення райдержадміністрації до музичної школи. Рішення приймалося головою РДА Ростовим та його заступником Ігорем Сало – який нині, зі скреготом, зайняв пост заступника райради Врадіївщини. Тепер жіночок з багаторічним досвідом роботи намагаються знову «посунути» далі нікуди:
– На 4 поверсі в райдержадміністрації, там немає опалення, там немає умов для роботи комп’ютерів. В будинку культури, де нам пропонували, там стіни в одну цеглину,вікна в одне скло і опалення немає – ділиться Віра Крижанівська.
Примітно, що за 3 місяці після звільнення Цибульського, бухгалтерія сектору культури так і залишилася в приміщенні музичної школи. Очевидно, принциповість керівництва райдержадміністрації стосувалася тільки посади неугодного працівника. 
Наскільки я знаю, він справлявся зі своєю роботою. Саме звільнення для мене було несподіванкою, тому що воно відбулося дуже швидкими темпами. – говорить начальник відділу освіти Врадіївської РДА Петро Висоцький – Я вважаю, що для того щоб оцінити людину чи відповідає вона посаді, то потрібен час. За місяць, мабуть, таке питання не вирішується.
Спілкуватися з журналістами в держустанові – відмовилися. Юрист рай адміністрації не захотів відповідати чому не виконується рішення суду про відновлення на посаді, посилаючись на керівництво. Відповідальність за прийняття рішення лежить на Ірині Гончаренко, яка виконує функції голови РДА. Посадовець, що цілком очікувано ,зачинила двері кабінету, побачивши відеокамеру:
Відповідь він (Цибульський ред.)отримав, проект розпорядження готує юрист. Більше я вам ніяких коментарів не даю. Вибачте, я зараз готуюсь до наради.
Ірина Гончаренко не знайшла часу пояснити за якою схемою та коли звільненого працівника відновлять на посаді. Бездіяльність чиновниці спонукала Валер’на Цибульського звернутися в прокуратуру Наразі очікується реакція правоохоронців на заяву про невиконання рішення суду.

Loading

.