Поліцейські відшукали чоловіка, який викрав у Первомайську “Жигулі”

8 листопада минулого року до Первомайського відділу поліції звернувся 40-річний мешканець району із заявою про те, що у м. Первомайськ по вул. Одеська, біля магазину «Українські ковбаси», викрадено його автомобіль «ВАЗ-2105».

Провівши ряд розшукових заходів, працівники поліції наступного дня знайшли викрадену автівку у сусідньому населеному пункті Костянтинівка, де автокрадій продав її для розбирання на автозапчастини. Знайшовши по «гарячих слідах» викрадений транспортний засіб, оперативники повернули його власнику у цілому стані, інформує прес-служба поліції.

Опитавши свідків, поліцейські встановили особу зловмисника, ним виявився 38-річний місцевий мешканець, який раніше вже потрапляв в поле зору правоохоронців і притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Але затримати крадія по «гарячих слідах» поліцейським не вдалось, оскільки останній, продавши викрадений автомобіль, одразу ж відправився до іншої області і його слід загубився. За підозрою у вчинені злочину крадія було оголошено у розшук, поліцейськими проводились заходи щодо встановлення його місцезнаходження та затримання.

Протягом одинадцяти місяців злодій переїжджав з однієї області до іншої у пошуках «кращого» життя, але це не завадило оперативникам знайти його та затримати в порядку ст. 208 КПК України.

Зі слів затриманого, побачивши як власник автівки залишив її незачиненою та ще й з ключем у замку запалення, він спокусившись заробити «легких» грошей, вирішив викрасти автомобіль та продати його у сусідньому місті на запчастини. А скориставшись знайденими у салоні документами на машину та видавши себе за автовласника, це вдалось йому зробити без особливих зусиль.

Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню розпочатому за ознаками ч.1 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

За узгодженням із прокуратурою затриманому оголошено про підозру та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Loading

.