«Влада нищить українське село й Україну», — народний депутат України Аркадій Корнацький зустрівся з виборцями у Арбузинці та Братському

IMG_9239222-640x5671 серпня народний депутат Аркадій Корнацький провів дві зустрічі — з жителями Братського і Арбузинського районів Миколаївщини. Серед присутніх  переважно були місцеві фермери, голови сіл та депутати сільських та районних рад.

IMG_9239111-640x427

Народний депутат наголосив, що діючий украінський політикум — це злочинна команда, заснована ще у першій половині 90-х років, вона ділиться на політичні угрупування з різними назвами, але з однією суттю. Без огляду на назви вони всі практично в однаковій мірі діють виключно на шкоду народу України й українській державі задля власного збагачення. В останні три роки одними з головних інструментів цієї деструктивної діяльності влади є так звана реформа «децентралізації». Замість передачі владних повноважень місцевим органам влади, що і було б справжньою децентралізацією, влада знищує сільради, соціальну сферу села, чим позбавляє села майбутнього.

А. Корнацький переконливо розповів, що село, основа української державності, потребує збереження сільрад і відродження. На його думку, вкрай потрібна  сільська політика, яка забезпечить сільську молодь за місцем проживання  робочими місцями європейського рівня і відповідними заробітками. Цього може бути досягнуто через масове впровадженя у селянських дворах ГСМП — господарських споруд модульного типу.

«Треба зберегти село. У багатьох присутніх, мабуть, вже й віри у його збереження немає. Але, якщо на наступних виборах до Верхвної Ради прорвуться нові політичні сили, нові люди, така можливість появиться. У деяких розвинених країнах заманюють жителів міст у села, створюють їм умови для господарювання, а у нас треба допомогти селянину. У нашому селі ще не все так безнадійно, ще є багато працьовитих людей. А головне — селянських дітей у містах ніхто не чекаає, ніхто їм там не приготовив квартир і престижної роботи з гарною зарплатою. Якщо зробити престижною роботу у селянському домогосподарстві, зробити її за європейськими стандартами й відповідними заробітками, в кожному селі появляться сотні сучасних робочих місць. Це можна зробити відповідно до сільської політики, за програмою надання сільським родинам модульних приміщень для розведення худоби. Ці модулі обов’язково мають бути обладнані санітарним блоком для господаря і високими рівнем санітарних умов для тварин. Треба перейти до високої культури домашнього сільського господарства, це буде основою підйому села» — наголошує А. Корнацький. 

В діалогах з народним депутатом присутні розділили його позицію. Люди скаржаться, що так звані реформи загнали в глухий кут медицину, освіту та місцеве самоврядування. Доведені до відчаю цілі села йдуть на  нищівну угоду відмови від сільради, з єдиною думкою “аби гірше не було”.

Замість химерної децентралізації сільрадам потрібно повернути повноваження, вкотре наголошує Аркадій Корнацький. Надання сільрадам повноважень дасть можливості надходження коштів до місцевих бюджетів, поверне селам перспективи. Задля досягнення такої мети Аркадій Корнацький створив Всеукраїнську організацію «Рух вільних селян», головними задачами якої є захист сільрад, селян і фермерів від свавілля чиновників, відродження українського села.

Loading

.