Заступник голови обласного держгеокадастру проігнорував жителів Первомайщини

30 травня у Первомайську було заплановано виїзний прийом громадян першим заступником керівника Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

На цю зустріч прибула ініціативна група з села Кумари Первомайського району. Люди хотіли звернутися з проханням припинити “дерибан” земель призначених для пасовищ в населеному пункті. Жителі Кумарів переконані, що через деякий час вони не матимуть де випасати худобу. Втім після години очікування людям повідомили що прийому не буде. А наступна зустріч можлива в наступному місяці. Про причини зміни в графіку прийому нічого не пояснили.

Проробив 25 років в колгоспі, землі мені не дали. Їздили, добивалися, не дали землі. Звернувся до голови сільради, попросив 2 га, по закону положено, мені відмовили. Ми хочемо до того добитися, щоб хоча б по 2 га розділити його, тому що якщо вини його просто заберуть це земля продасться потім – говорить Олег Чумак.

Діло в тому, що у нас є пасовище. З боку сільського голови ми бачимо повний дерибан землі і цих пасовищ. Всі селяни звернулися до Мутьєва – начальника держгеокадастру Миколаївської області, де оформили необхідні документи. Документи зареєстровані і навіть були уже 18 наказів, пообіцявши, що вони дороблять всі накази і розпаюють серед селян ці земельні ділянки пасовища, – розповідає жителька Кумарів Ася Литвинюк.

Ми виживаємо, ради того, що держимо худобу, птицю, вівцю, свині, кози і так далі. Тому звернулись люди з клопотанням за підписом 70 чоловік другий раз .Звертався депутат районної ради, відповіді нуль. Неодноразово ми їздили до Миколаєва на прийом до Мутьєва, де нас просто хочуть “відфутболити”, а передати землю в комунальну власність сільської ради.

Люди просять почути їх та вплинути на ситуацію з розподілом земель.

Я вас дуже прошу, звертаюся до губернатора області, звертаюся до начальника держгеокадастру, від імені селян, так як я довірена особа і маю довіреності від кожного селянина. Просимо вас розпаювати це пасовище серед населення, а не віддати пасовище в руки бандитам. Прийміть міри, тому що ми в разі відмови змушені іти на певні заходи.

Loading

.