Кандидат Капацина: кримінальна виборча кампанія

Кандидат Капацина: кримінальна виборча кампанія
Первомайським слідчим відділом розпочато кримінальне провадження по факту підкупу виборців кандидатом в народні депутати Василем Капациною. 
Даний кандидат, будучи засновником благодійного фонду, а його син – директором, напередодні виборів щедро роздає так звану «благодійну» допомогу мешканцям та закладам 132 виборчого округу. 


При цьому ним свідомо порушуються приписи Закон України “Про вибори народних депутатів України”, згідго якого агітація проводиться за кошти виключно виборчого фонду, а “передвиборча щедрість” категорично заборонена. 
Багаточисельні факти підкупу були широко висвітлені в засобах масової інформації.
Громадська мережа ОПОРА ще у вересні повідомляла про факти підкупу виборців Василем Капациною. 
З того часу кількість протиправний випадків крадинально збільшилася: тільки відомих фактів нараховуються десятки. 
Слід зазначити, що передвиборчі “презенти” від фонду теж мають сумнівний характер, а в ряді випадків можуть загрожувати здоров’ю їх отримувачам. Надані безкоштовно товари, в тому числі металопластикові вікна для навчальних закладів, невідомо де, ким і з яких матеріалів виготовлені, не мають жодних сертифікатів якості і, як стверджують фахівці, можуть бути небезпечними для здоров’я неповнолітніх учнів та їх вчителів через можливий вміст токсичних речовин. Законодавство забороняє встановлення вікон у школах без одержання санітарно-гігієнічного висновку та випробувань на токсичність та інші показники.
Проте масовий підкуп виборців – це лише частина незаконних діянь в схемі “збору голосів” виборців 132 округу. 
Як зазначає видання «Антикорупційне Бюро України» життєвий шлях Василя Капацини оповитий кримінальним минулим та сумнівними зв’язками. 
Ця «особливість» кандидата вже проявилася і напередодні виборів. 
13 жовтня близько 10 осіб кримінальної зовнішності – членів угрупування ЩИТ, які пов’язані тісною співпрацею на виборах з Василем Капациною, скоїли напад на Андрія Шкітіна – 21 річного працівника штабу Аркадія Корнацького. Будучи заблокований п’ятьма автомобілями нападників, юнакові чудом вдалося вирватися із оточення зухвалих бандитів.
За фактом нападу розпочато кримінальне провадження, Андрій Шкітін визнаний потерпілим.
А за кілька днів по тому скоєно переслідування та напад на нещодавно призначеного голову Кривоозерської РДА Олега Коваля – невідомі на автомобілі без номерів, який схожий на той, що блокував і Андрія Шкітіна, намагалися зіштовхнути автомобіль під керуванням Олега Коваля у кювет.

Loading

.