Жительку Первомайська в таємничий спосіб позбавили будинку та землі

Жительку Первомайська Світлану Мушинську (дівоче прізвище Кушніренко) дивним чином залишили без батьківського дому і землі під ним. Як розповіла жінка, ділянка на вулиці Громова належала ще її діду. Тут вона з сім’єю провела дитинство. Пізніше батько, через зловживання алкоголем, залишився один. А в 2008 році Володимира Кушніренка не стало. Його доньки на правах спадкоємиць звернулися до земельного управління для оформлення землі. Там їм відповіли, що наявних документів для цього недостатньо:

– Вони нам сказали, що недостатньо документів, вам буде дуже клопітно возобновлять ці документи. Ви просто підійдіть в міську раду, нехай вони виділять вам цей участок. Просто виділять і все, – розповіла Світлана Мушинська.

Втім у міській раді чиновники заявили, що землю, на якій є будинок, передати у власність не можуть. Мовляв, це незаконно, тому порекомендували чекати. Однак цього року сусіди приголомшили Світлану та її сестру новиною, що хтось господарює у дворі. А будинок взагалі начисто вивезли. Та ще й роботи проводилися переважно серед ночі, говорять люди

– Дом зносився вночі. Ми з чоловіком чули як працював чи то бульдозер, чи трактор три ночі підряд. В десять вечора і до ночі. Дом був. Потім в один прекрасний момент ми проїжджали – дому немає. Залишилось тільки голе поле.Сусідів бачили, вони прибирали, вивозили сміття, – розповідає сусідка Яна.

Сусіди ж говорять, що керував процесом чоловік, будинок якого межує з ділянкою. Світлана розповідає, що з людьми, які стали новими господарями землі конструктивний діалог не вдався:

– Вони не хотять спілкуватись. Ми коли прийшли до них перший день, вона винесла мені документи і сказала типу: “Пішли ви вон. Ви тут ніхто і звуть вас ніяк”.

Не вдалося поговорити з новою власницею подвір’я і журналістам. Дівчина зробила вигляд, що не чує прохання про коментар.

Згідно даних у відкритих джерелах, новим власником земельної ділянки по вулиці Громова стала Олена Штукановська. Право власності зареєстровано у вересні цього року виконавчим комітетом. В який спосіб земельна ділянка, в якій відмовили донькам покійного Володимира Кушніренка, потрапила в треті руки – загадка. І наявність будинку навіть не стала на заваді.

– Квартальну ми і не бачили щоб вона тут ходила. Вона й не знає що тут робиться. Чи це хата чиясь чи нічийна.
– А ви що скажете, чия це хата?
– Їхнього батька і вони тут жили. Вони з моїми малими гуляли. Ну жили вони.. Нап’ється та ганяє, такий був батько. І хата така була, що… Вікна повитягали бомжі як вже він помер.

Будинок таки був. І як ділянку, на якій він стояв, передали в приватну власність тепер розбиратиметься суд. На перше слухання відповідачка не з’явилася. Наступне засідання заплановано на середину грудня. Первомайськ. Інфо стежитиме за ходом справи.

Loading

.