Жителя Первомайська затримали при спробі вкрасти в магазині скриньку з пожертвами

Жінка  повідомила про те, що 22 листопада невідомий чоловік, перебуваючи в приміщенні магазину, несподівано схопив із прилавку скриньку пожертв одного із благодійних фондів, в якій знаходилось 366 гривень. Вибігши на вулицю, зловмисник почав тікати, але один із покупців, що на той момент був у магазині, наздогнавши крадія на вулиці, зумів забрати у нього скриньку, але сам злодій з місця події втік, повідомляє прес-служба відомства.

Несвоєчасність повідомлення про злочин жінка пояснила відсутністю, на її думку злочину, адже викрадену скриньку відразу ж було повернуто.

Отримавши вказану інформацію, дільничний одразу ж повідомив про це старшого інспектора-чергового, та разом із слідчо-оперативною групою виїхав на місце події для з’ясування всіх обставин. А завдяки наданого заявницею опису зовнішності зловмисника, упродовж декількох годин встановив особу грабіжника. Ним виявився 36-річний місцевий мешканець, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Зі слів зловмисника, того дня він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, захотів скуштувати шашлику, але не маючи на це грошей, вирішив «скористатись» скринькою пожертв, яка знаходилась у вказаному магазині. Свої дії злодій пояснив надмірною кількістю вжитого спиртного.

Слідчим підрозділом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.186 КК України «Грабіж», санкція якої передбачає покарання у від накладання штрафу до позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Loading

.