Мер Первомайська повідомила коли з’явиться тепло в оселях з централізованим опаленням

18 жовтня Первомайський міський голова Людмила Дромашко в інтерв’ю виданню “Pervomaisk. Info” розповіла про ситуацію з теплом в оселях первомайців.

%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%be-218x300Я 13 жовтня підписала розпорядження про початок опалювального сезону. В першу чергу це стосувалося соціальної сфери. Пологовий будинок у нас взагалі за окремим графіком працює. Ще на початку того тижня, як тільки почалося зниження температури. Лікарні в першу чергу були підключені і дитячі садочки, ті що мали індивідуальне опалення.
В нас величезна проблема, на сьогоднішній день вона не вирішена, з якої ви почали своє питання, з того як працюють наші котельні. В нас залишилось дві котельні в цьому році, які будуть працювати. Це центральна котельня і котельня мікрорайону Коротченка. Вони на сьогоднішній день не підключені тому, що до цього часу не вирішено питання забезпечення газом.
Ми із свого бюджету для вирішення проблеми виділили кошти. 368 тисяч гривень в нас була заборгованість, в нашого підприємства, за електроенергію за минулий період. Ми її за рахунок бюджету погасили. І виділили ще 1 млн. 342 тисячі для погашення заборгованості за транспортування газу і підписали всі графіки за вимогами “Нафтогазу” про розстрочення на 5 років платежів за самий газ. Тобто, зі своєї сторони ми всі умови виконали, але й до цього часу питання постачання газу не вирішене.
Ми сьогодні маємо 1700 абонентів (централізованого опалення – ред.), але кожного дня їх цифра зменшується, тому що багато людей виріують перейти на індивідуальне опалення. Навіть в цей час, коли, здавалося б, пізно думати про це, але люди пишуть заяви і відключаються від централізованог опалення.

Треба відверто сказати, я не приховую цього і будемо все робити, в нас є програма по оптимізації теплозабезпечення. Вона передбачає вивід наших центральних котелень із експлуатації.
Я думаю, що до кінця тижня це питання (підключення централізованого теплопостачання- ред.) обовязково вирішеться. У нас вже є три дні коли середньодобова температура менше ніж 8 градусів. Тобто, в нас вже є підстави підключити будинки. Це може статися в будь-який момент. Технічно ми готові, але проблема стоїть саме в газі. Немає підписаного договору постачання газу від “Нафтогазу”. Така ж сама ситуація сьогодні не тільки в нас і Миколаєві, а по всій Україні, де є “стосунки” з “Нафтогазом”.

Loading

.