Вони “працюють”. Фінінспекція виявила на державному підприємстві соратника Соколова С. Чмиря розтрату понад 4 млн. грн.

Сергій Чмир

Сергій Чмир

Фахівці Держфінінспекції в Миколаївській області, під час ревізії державного підприємства “Дослідне господарство “Агрономія” (директор Сергій Чмир) – виявили порушення, що призвели до втрат, на суму 4,4 млн грн.

 

Також порушень на 2,5 млн. грн. виявлено на державному підприємстві “Дослідне господарство “Еліта“, директор якого Антон Кащєєв. До речі останній, разом зі своїм братом Олегом, є людьми наближеними до Михайла Тітова, він же “Мультик”. Антон Кащєєв у 2013 керував ТОВ “Партнер-Агро”, яке за сфальсифікованими документами не припиняє рейдерського захоплення полів в Чаусово 2.

%d0%ba%d0%b0%d1%89%d0%b5%d0%b5%d0%b2-%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b0

В результаті дослідження фінансово-господарської діяльності державних підприємств виявлено, що посадові особи зайво списали дизпаливо та мінеральні добрива (загалом на 3,1 млн грн.) на проведення сільськогосподарських робіт, виконання яких не підтверджено під час зустрічних звірок у підрядників. Окрім того, за невиконані роботи господарства безпідставно переказали 1,5 млн. грн.

Також виявлено втрати доходів одного з господарств на суму 1,1 млн. грн. через сплив терміну позовної давності зі стягнення дебіторської заборгованості, а також безпідставне покриття витрат сторонньої організації на суму 700 тис. грн.

Матеріали ревізій дослідних господарств передано до правоохоронних органів для розгляду та відповідного реагування.
Окрім того, фінінспектори встановили, що дослідні господарства укладали договори зі суб’єктами, засновниками яких є особи, пов’язані з керівниками цих господарств, що може свідчити про реальний конфлікт інтересів. Про це з наданням копій підтвердних документів поінформовано Управління Служби безпеки України в Миколаївській області для розгляду та прийняття рішення згідно з вимогами антикорупційного законодавства.

Loading

.