На Первомайщині крадії за ніч зібрали понад 20 га соняшника

В селі Чаусово 1, на Первомайщині, керівництво приватного підприємства “Перемога народу” виявило крадіжку врожаю соняшника на земельній ділянці, яким користувалося на правах оренди. Посів насіння та обробка землі проводилося цим же підприємством.  За одну ніч було скошено понад половину поля, площа якого  40 га. На місце було викликано слідчо-оперативну групу, що прибула лише за дві години після звернення.

bnaxqqlefewЗаступник директора ПП “Перемога народу”, повідомила правоохоронцям. що у скоєнні злочину підозрює жителя Чаусово 1 Юрія Крачука, родичі якого передали земельні ділянки в оренду підприємству. Раніше він вже заявляв їй, що збирається самовільно зібрати врожай соняшника, і має намір перешкоджати сільгосптехніці підприємства. Відповідно, у поліції зареєстровано заяву про можливий злочин, подану представниками підприємтсва. Однак превентивних, тобто попереджувальних заходів правоохороці не здійснили.  Натомість Юрія Кравчука разом з іншими людьми постійно бачили біля вказаної ділянки.

Що могло спонукати родича орендодавців до самовільного збору врожаю, у підприємстві не розуміють. В  них є всі документи про передачу землі в оренду. Щорічно відбувалася відповідна плата за користування землею.

img_3270За словами свідків, в цей же час на току, що належить депутату Первомайської районної ради Анатолію Малюку, знаходиться насіння соняшника. Виявилося, що тут таки знаходиться і Юрій Кравчук, на якого вказували як можливого крадія. Чоловік не став заперечувати, що він зібрав врожай. Натомість, заявив що земельна ділянка належить йому та родині, тому він має право розпоряджатися нею на власний розсуд. Вагомою підставою, на його думку є те, що матір залишила йому землю в спадщину.  Щоправда, на цей час матір Ю. Кравчука жива і уклала договір оренди.

Крім того, Ю. Кравчук викликав групу “підтримки”. Його брат з дружиною почали “кидатися” на присутніх та погрожувати в нецензурній формі.

Наразі правоохоронцями прийнято заяву про викрадення врожаю та заведено кримінальну справу.

Loading

.