“На 40 квадратних метрів я не збіднію” – мер Первомайська про рішення Апеляційного суду

Нещодавно, на офіційному сайті прокуратури, з’явилася інформація про те, що Апеляційний суд Миколаївської області 12.09.2016 визнав обґрунтованими доводи апеляційної скарги прокуратури області та задовольнив позов про скасування незаконних рішень Первомайської міської ради та повернення земельної ділянки територіальній громаді.

Встановлено, що міський голова особисто винесла на розгляд сесії і проголосувала за рішення про надання дозволу щодо відведення їй земельної ділянки для будівництва гаражу та підписала в подальшому відповідні рішення ради. 
У зв’язку з порушенням антикорупційного законодавства щодо регулювання конфлікту інтересів під час прийняття цих рішень, її притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 172-7 КУпАП.

Михайло Медведчук

Михайло Медведчук

Розглядаючи цю справу у Первомайську суддя “не помітив” в діях Людмили Дромашко порушення законодавства. Однак до протилежного висновку дійшов Апеляційний суд, постановивши повернути ділянку у власність громади.

Під час позачергової сесії депутат Медведчук оголосив інформацію про рішення суду в залі. Коментуючи повідомлення Людмила Дромашко заявила:

Слава богу, я поступила чесно і не перепродавала, як декотрі, які сидять у цій залі. що вже нема чого забирати. Заберуть – нехай забирають. На 40 квадратних метрів я не збіднію і не розбагатію. Якщо ви так сильно радієте тому, що 40 кв. м. на законнихпідставах, тільки за те що я не сказала в цій залі “конфлікт інтересів”, порушення іншого немає. Ви побачите як будуть події розвиватися далі. І разом зі мною… Просто законодавство, я перша йшла, ми не знали як себе вести. Це перша проба саме на мені. І ви пораділи тому, що так відбулося. Поряд зі мною, в цій сесійній залі, отримали земельні ділянки, на тому ж кусочку землі, багато депутатів. І вони сьогодні мають права, а я як громадянин міста не маю права на 40 квадратних метрів під гараж. Я не в центрі його взяла, хоча могла б можливо використати своє право як міський голова. Але я взяла його в степу, там де росте амброзія. Якщо його забрали – ну з богом, хай забирають.

Крім цього, прокуратурою виявлено ще один факт порушення земельного законодавства.

Встановлено, що 1 вересня 2016 року між Первомайською міською радою та суб’єктом підприємництва укладено договори оренди земельної ділянки комунальної власності в м. Первомайськ площею 2 га для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

Водночас при укладенні цього правочину орендодавцем проігноровано, що земельні торги щодо даної земельної ділянки не проводилися та у орендаря відсутній проект землеустрою.

Василь Мосякін

Василь Мосякін

Ймовірно, йдеться про частину центрального ринку, який міська рада погодилась віддати в оренду родині миколаївського обласного депутата. Директор КП Василь Мосякін, у користуванні якого знаходилась ділянка, заявив тоді, що “ринок не прибутковий”.

Реагуючи на порушення, Первомайською місцевою прокуратурою 07.09.2016 розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України та, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, скеровано його для проведення подальшого досудового розслідування до слідчого органу Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області.

Loading

.