Через особисту неприязнь до викладача, директор Кривоозерського ПАЛ готова ліквідувати групу «Офісний службовець (бухгалтерія)» – профспілка

В Кривоозерському аграрному ліцеї студентам, які прийшли навчатися за напрямком «Офісний службовець (бухгалтерія)» можуть відмовити в отриманні відповідної освіти. Про це повідомляють представники однієї з профспілок. Зокрема, за їхніми словами директор навчального закладу О. Бачинська, нібито через малокомплектність групи має намір її розпустити, а дітям пропонують перевестися на іншу спеціальність. При тому, що в минулому році кількість студентів по цій спеціальності була ще меншою, однак вони отримали документ про закінчення підготовки. Таке рішення адміністрації викликане тим, що підготовку фахівців в даній галузі проводить Ольга Підвисоцька, яка раніше не підтримувала О. Бачинську як претендента на посаду директора, вважають представники профспілки:

Що ж Ви робите,  Ольго Миколаївно,

або хто допоможе  зберегти Кривоозерський ПАЛ?

1 вересня 2016 року в Кривоозерському ПАЛ відбулася урочиста лінійка, але не всі учні приступили до занять. До кабінету директора Бачинської Ольги Миколаївни  було запрошено учнів нового набору річного терміну навчання, які нічого не підозрюючи,  були поставлені  перед фактом, що група № 20 з професії «Офісний службовець (бухгалтерія)» не зареєстрована  як малокомплектна група (13 учнів), то ж  вони можуть або забрати документи, або ж перейти на іншу професію –  «кухар», яка теж є малокомплектною, але налічувала 15 учнів. З відповідною заявою до правоохоронних органів звернулися учні та я , викладач бухгалтерського обліку Підвисоцька О. В., чітко усвідомлюючи , якщо не відстояти сьогодні право дітей на отримання освіти, то завтра Кривоозерського ПАЛ – не буде, ніхто більше до навчального закладу, в якому сама директорка розганяє контингент,  не прийде і ніхто з батьків не відправить свою дитину навчатися туди, де вони нікому не потрібні.

1_20160912_09514607Дякуючи наполегливості батьків та дітей, які щодня приходили до ліцею, наполягаючи на реєстрації групи та допуску до навчання,  8 вересня 2016 року директорка звернулася  до Департаменту з клопотанням щодо  реєстрації цієї групи, але це є лише початком наруги над батьками та учнями. Стає відомо, що  лише 12 вересня 2016 року Бачинська О. М. клопоче про інші дві некомплектні групи Кривоозерського ПАЛ, які повноцінно навчаються з 1 вересня і лише 12 вересня о 13:00 годині має відбутися засідання комісії з розгляду клопотань з реєстрації малокомплектних груп ліцеїв всієї області.

Як можна розцінити дії директора Кривоозерського ПАЛ та Департаменту освіти , науки та молоді, зважаючи на те, Міністерство освіти і науки офіційно продовжило вступ до закладів ПТО до 1 жовтня 2016 року. Сьогодні,13 вересня 2016 року, знову батьки та вже 16 учнів, які бажають навчатися професії «Офісний службовець(бухгалтерія)» мали розмову з директором Кривоозерського ПАЛ та директором департаменту освіти Веліховською А. Б., які фактично поставили великий хрест на правах та бажанні дітей навчатися. Невже Міністерство освіти і науки своїм призначенням  уповноважила директора Кривоозерського ПАЛ Бачинську О. М. ігнорувати Конституцію України, закон України «Про профтехосвіту», невже це дозволено Департаменту освіти, невже всім байдуже чим будуть займатися наші діти?

image-5image-7Шановний  прокуроре Миколаївської області, Тарасе Омеляновичу! 5 вересня 2016 року мною було заявлено  про вчинення кримінального правопорушення Бачинською О. М. по даному факту, але заяву навіть не було занесено до ЄРДР, а прокурор Кривоозерського району Лук’яненко  В. В. перенаправив моє повідомлення до Кривоозерського ВП, де його списано мотивованим висновком ( за словами слідчого Малиша М. І.), тобто все робиться для того, щоб настало 1 жовтня і дітям офіційно було повідомлено про закінчення вступної компанії.

Але це лише вершина айсбергу, адже все залежить від Департаменту освіти , без відома та згоди якого директор нічого робити не буде. А тепер до основного, чому департамент так підтримує, ні, керує всіма діями директора Кривоозерського ПАЛ Бачинською О. М. Мета одна – всі кінці, які так чи інакше пов’язують діяльність ліцею та департаменту освіти  – або у воду, або у вогонь, свідками  яких являються члени нашої профспілки, які не можуть і не бажають мовчати.  На сьогоднішній день по діяльності адміністрації ліцею відкрито 5 кримінальних справ, про які добре відомо департаменту освіти, які весь час покривалися і далі продовжують покриватися і департаментом освіти, і прокуратурою Кривоозерського району.

image-90image-91image-30image-31

 

 

 

 

 

Якщо зараз не прийняти  відповідні міри, вивчивши матеріали справи та не притягнути до відповідальності винних осіб, наслідки можуть бути непередбачувані, тож прошу особисто взяти під свій контроль розслідування всіх кримінальних справ, долучивши до матеріалів справи бездіяльність Департаменту освіти як органу який має контролювати а не покривати злочинні дії керівництва ліцею.

Звертаюся до Вас народний депутате, Тарасе Дмитровичу Кремінь!

Ви той, хто на всю Україну заявив, що призначення пані Бачинської О. М. директором Кривоозерського ПАЛ – це шанс для органічного розвитку ліцею. Ви дійсно вважаєте, що саме така діяльність керівника ліцею буде корисною для його майбутнього? Я запрошую  Вас разом з інспекцією МОН до нашого ліцею для вивчення ситуації, яка вже на межі критичного рівня, щоб Ви особисто, а не зі слів Бачинської О. М., яку саме Ви рекомендували призначити директором ліцею у Міністерстві освіти України, а не вдаватися до байок і заодно вивчимо питання «мінування» нашого навчального закладу.

Примітно, що отримати освіту в напрямку «Офісний службовець (бухгалтерія)» діти приходять маючи на руках направлення на навчання від потенційного роботодавця. Тобто, по закінченню підготовки випускник орієнтується на конкретне робоче місце.

Loading

.