У Первомайську помпезно відкрили філію ЦНАПу (Первомайск Инфо)

У Первомайську, напередодні Дня незалежності України, почала роботу філія центру надання адміністративних послуг. З цієї нагоди навіть перекрили проїзд до площі ім. Тараса Шевченка, що навпроти центрального стадіону. Червону стрічку перерізали після молитви, а процедуру освячення приміщення провели аж восьмеро священників.


Заклад розташовано в будівлі міського центру культури та дозвілля, частково він займає приміщення де розташовувався Ощадний банк. Облаштування офісу коштувало міському бюджету майже мільйон гривень, тут працюватимуть близько двох десятків спеціалістів.
Необхідність в створенні філії пояснюють процесом децентралізації влади та передачею повноважень на місця. Міський голова Людмила Дромашко впевнена, що відкриття філії ЦНАПу сприятиме створенню об’єднаної громади з центром в Первомайську, хоч поки що жоден населений пункт на цю пропозицію не надав згоди:

– Я не впевнена, що під силу якомусь населеному пункту створити такий центр з такою мережею послуг, які ми надаємо. Це, по перше, і приміщення треба, це обладнання відповідне треба сертифіковане, ліцензоване. Це, врешті решт, і персонал, який працює тут.

В мерії невимовно пишаються відкриттям відділення. В 2012 в Первомайську стартувала робота першого в області ЦНАПу, а тепер і першої в області філії офісу адміністративних послуг. ЦНАП разом з філією тепер надаватимуть більше 150 послуг, що в тричі більше ніж раніше.

– На даний час сама популярна послуга (складає більше 30%) це земельні питання. Решта послуг, майже по 14% – питання соціального захисту населення, житлово – комунальними, реєстрація місця проживання і реєстрація майнових питань – повідомив начальник ЦНАПу Олександр Тяпушкін.

Працюватиме філія без обідньої перерви. В понеділок з 8 до 20 години, решта робочих днів з 8 до 17.

Loading

.