“Чаус-кемп” може ощасливити ще більше дітей – враження скаутів від літнього табору (Первомайск Инфо)

28 липня завершився п’ятиденний пілотний зліт скаутів у літньому таборі “Чаус-кемп”. Його ініціював народний депутат Аркадій Корнацький та керівництво сільськогосподарського підприємства “Агрофірма Корнацьких”. Співорганізаторами виступили представники Первомайського загону скаутів “Вовченята”.

Учасниками першого злету в таборі “Чаус-кемп” стали скаути з Врадіївки, Миколаєва, а також Первомайська та району. Разом з досвідченими наставниками це майже півсотні людей. Намети учасники табору розмістили в тіні дерев вздовж річки. Зручності побуту, як належить скаутам, виготовили власними руками, розповідає скаут-лідер з Первомайська Тетяна Зінов’єва:

– У нас было занятие по постройке лагеря. Из подручного материала можно выстроить все лагерную с беседками, столиками, лавочками. На одном из таких занятий мы сделали полочку для посуды.

Табір “Чаус-кемп” розташований в селі Чаусово 2 на мальовничому березі Південного Бугу. Для нього виділено величезну територію, на якій розмістилися наметове містечко, футбольний, волейбольний, баскетбольний майданчики та навіть кінотеатр під відкритим небом. Крім того, в розпорядженні скаутів були роздягальні, вбиральні, душові, приміщення для зберігання речей та доступ до електромережі. Табір знаходився під цілодобовою охороною.

Як розповідають скаути, день у них розпочинався з зарядки та сніданку, приготованому на багатті. Перша половина дня була присвячена майстеркласам з рукоділля, діти вчилися миловарінню та займалися згідно пізнавально – розвиваючих програм. Друга половина дня була присвячена рухливим іграм .В тому числі дітям були організовані екскурсії та знайомства з цікавими людьми. Одна з таких зустрічей відбулася з учасником АТО, розвідником, Олександром Нікітіним. Боєць розповів як військовим доводиться виживати на фронті та познайомив скаутів з особливостями ведення військових дій та продемонстрував вправність користування зброєю.

Мало не кожен день в таборі мав тематичне спрямування. Це і український день, прикрашений національним вбранням та колоритом. Також святкування дня Нептуна, наповненого різноманітними костюмованими квестами та розвагами. Було в скаутів і власне шоу – “Чаус-кемп” має таланти”, під час якого діти демонстрували свої яскраві вміння та здібності.

Окремої уваги заслуговує кінотеатр, облаштований під відкритим небом. Екран був розміщений на стіні кам’яного дому, сидіннями служили тюки з соломою. Щовечірні зібрання на свіжому повітрі під південними зорями приносили непідробне задоволення дітям.

Вся програма “Чаус-кемпу” націлена на інтелектуальний та фізичний розвиток учасників табору. Мета скаут-лідерів – допомогти дітям в реалізації творчих здібностей, зміцнення духу та навчити їх гармонічному існуванню з природою.

– По скаутским лагерям, как обычно, ставятся скай-парки. Это подвесная дорога на деревьях. Там и домики на деревьях ,и трассы канатные. Такое тоже у нас есть в планах, так как дети все это очень любят и это очень развивающе, – ділиться планами скаут лідер Тетяна Зінов’єва.

І додає – табір “Чаус-кемп” розташований у вдалому місці і має величезний потенціал. На його території можуть займатися одразу кількасот дітей. Тут є всі умови для розвитку руху скаутів. Та найголовніше, це місце корисного відпочинку може ощасливити ще дуже багатьох дітей.

Loading

.