Голову Доманівської РДА та екс-начальника райвідділу міліції визнано винними у незаконному зборі чужого врожаю

Вироком Первомайського міськрайонного суду голову Доманівської РДА та колишнього начальника Доманівського райвідділу міліції визнано винними у незаконному зборі 111 тон врожаю озимої пшениці вартістю понад 200 тис. грн. із земельної ділянки місцевого фермера в межах Зеленоярівської сільської ради Доманівського району у липні 2014 року.

Голову Доманівської РДА визнано винним за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та засуджено до  4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади пов’язані з виконанням функцій представників влади та організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки, зі штрафом 8500грн з позбавленням 6 рангу державного службовця.

Екс-начальника райвідділу міліції визнано винним за ч.1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та засуджено до 2 років позбавлення  волі з позбавленням  права займати  посади, пов’язані з виконанням функцій представників влади та організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування на 1 рік.

На підставі ст.75 КК України їх звільнено від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням строком на 2 та 1 роки відповідно, з покладенням  обов’язків,  передбачених п.п.3,4 ст. 76 КК України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Loading

.