Конезавод Корнацких – в числе лидеров среди племенных коневодств в Украине

Друге місце в Україні – з таким результатом розпочав новий сезон випробувань англійської скакової кінний завод Корнацьких. Нині переможці перебувають на іподромі.


Друге місце в Україні – з таким результатом розпочав новий сезон випробувань англійської скакової кінний завод Корнацьких. Нині переможці перебувають на іподромі. З найближчими родичами титулованих коней знайомить тренер Кароліна Антіпова.


Вот это у нас кобыла Виннер Вест. Она была куплена на аукционе в Ирландии несколько лет тому назад. Она проходила испытание у нас на Украине, на Львовском ипподроме с довольно таки хорошими результатами. В этом году ее сын, первенец у нас на конюшне, он в этом году занял три первых места и принес три кубка.


Звуть чемпіона Бранденбург, а в конюшні його лагідно кличуть Ванею.


– От це Бранденбург, йому тільки два роки. І цей жеребець в цьому році виграв три кубки.


Тренує жеребця Валерій Павлов. Досвідчений майстер своєї справи під час перемоги має звичку махати рукою своїм суперникам
Одна з найважливіших перемог коне заводу Корнацьких – виховання найкращого представника англійської чистокровної породи в Україні. Нагорода в формі бюста коня займає почесне місце серед решти численних відзнак, говорить керівник конезаводу Микола Коломієць.


В прошлому році були на третьому місці по призових, а в цьому році ми на другому місці в Україні. Ми обійшли такі конезаводи як Деркульський конзавод, Олександрійський, Стрільцовський конезавод. В переді нас тільки Дніпропетровський конезавод. 


Зайняти лідерські позиції серед розвідників англійської скакової конезаводу вдалося всього за 6 років існування. Кароліна тут працює вже 4 рік. Розповідає секрети виховання успішних скакунів.


– Каждый день ми занимаемся с жеребятами и взрослыми лошадьми. Каждый день мы к ним приходим, чистим, гладим, занимаемся на тренировках. Благодаря такому тесному общению лошади привыкают к людям. 


До речі, жителі Первомайська та гості міста, можуть познайомитися з благородними тваринами. Двері кінноспортивної школи, розташованої навпроти супермаркету АТБ в мікрорайоні Коротченко, відкриті для всіх бажаючих. Тут же проводяться лікувальні заняття з іпотерапії, розповідає інструктор Наталія Оніщенко.


– Ипотерапия – это для деток инвалидов в основном с церебральным параличем, у кого проблемы с тазобедренными суставчиками, судороги, мы занимаемся с ними отдельно. У нас специальные дни выделены для этого.


Долати недугу допомагає кінь гуцульської породи Зосим. Поруч його товариш – осел Тіматі. А найменших відвідувачів розважає пара поні. 


– К нам приходят люди всегда, единственный день это у нас понедельник – выходной. А так у нас детки со взрослыми и так люди приходят к нам походить, и посмотреть, и пообщаться с лошадьми, и покормить, и погладить, и, соответственно – покататься. 


А на основній стайні, розташованій в селі Чаусово 2, саме час відповідальної роботи. Шестимісячних лошат відлучили від кобилиць. Допомогти адаптуватися до дорослого життя жереб’ятам – завдання Кароліни. Дівчина з захватом розповідає про своїх вихованців. Говорить – інтелект коней часто недооцінюють. В якості прикладу кмітливості одного з вихованців, показує як він навчився відкривати двері денника: 


– Помимо того что она просто натягивается (ручка дверей) ее надо еще провернуть.
– Он еще толкает шеей дверь и он потом бродит и гуляет. А лошади имеют такое свойство – перенимать привычки, особенно если они стоят рядом. Он может также научить своих соседей, и они будут делать тоже самое. 


Жеребці півторарічного віку готуються до майбутніх випробувань. Щоденно вони проходять необхідні дистанції. До речі усі вони – діти племінного жеребця – Ламіната, зовнішні дані та красу якого важко передати словами. 
Умови, створені для занять та розведення чистокровної породи на конезаводі Корнацьких – одні з найкращих в Україні, відзначають досвідчені конярі. Турботливий догляд забезпечений у всьому – починаючи від денника і закінчуючи місцем вигулу. І, звісно, персонал від професіоналізму якого в значній мірі залежить результат.

Loading

.