Жінка вдарила ножем у серце. Сімейну пару з Первомайська засудили за вбивство

Вирок суду: подружжя з Первомайська засуджено до 9 та 3 років позбавлення волі за умисне вбивство та ненадання допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані.

Первомайською окружною прокуратурою у суді доведено провину 42-річного подружжя у вчиненні умисного вбивства та ненаданні допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані та неповідомлення про такий стан особи належним установам чи особам, що спричинило смерть потерпілого  (ч.1 ст. 115 та ч.3 ст.136 України).

Прокурором у суді доведено, що у травні 2022 року між подружжям та 43-річним чоловіком під час розпиття спиртних напоїв відбувся конфлікт, який переріс у бійку. У ході бійки жінка взяла кухонний ніж та нанесла один удар потерпілому в область серця, від чого він впав на землю.

Чоловік жінки підійшов до потерпілого, який  знаходився у вкрай важкому стані, почав з ним розмовляти з приводу конфлікту. Потім він залишив потерпілого лежати на землі та пішов до будинку, де продовжив разом з жінкою розпивати спиртні напої.

Через деякий час чоловік від ножового поранення помер на місці.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину жінки та чоловіка доведено у повному обсязі.

Первомайським міськрайонним судом підтримано принципову позицію прокурора – жінку визнано винною в умисному вбивстві та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років, чоловіка визнано винним у ненаданні допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані та неповідомлення про такий стан особи належним установам чи особам, що спричинило смерть потерпілого та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Засуджені перебувають під вартою. Вирок не набрав законної сили.

Loading

.