А. Корнацький: Намітилися позитивні зміни.

Шановні колеги, народні депутати із міжфракційного депутатського об’єднання “Захист села”! Повідомляю, що учора мав довгоочікувану розмову з головою Верховної ради і майбутнім прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Перш за все – щодо недосконалості Концепції реформи місцевого самоврядування. Отримав запевнення, що за неділю після формування нового Кабміну ми зустрічаємося з ним і узгоджуємо необхідні зміни до Концепції. А такими, у найпершу чергу і без усяких сумнівів, має бути усунення закладеної в нинішній редакції Концепції нерівноправності громад. Децентралізація має поширюватися на всі громади, а не лише на ті, які “добровільно-примусово” об’єдналися!

Також має бути повністю виключений злочинний адміністративний тиск, який дозволяють собі чинити деякі голови державних адміністрацій, поширена юрисдикція сільрад на всю їх територію за межами села, передбачено їх право на створення виконкомів та вирішені інші питання, зазначені у моєму попередньому зверненні до Вас.А першою конкретною нашою перемогою має бути концептуальна зміна законопроекту №4355, який ми сьогодні будемо включати до порядку денного сесії. Він передбачає надання землі у власність об’єднаним громадам і “делегування повноважень” із розпорядження землями тим, хто не хоче об’єднуватися.

По-перше, це і є конкретний прояв недосконалості нинішньої Концепції реформи – кричуще порушення принципів рівності, рівноправності, справедливості. По-друге, жодного “надання у власність”, “передачі із державної власності у власність громади” не може бути, бо в Україні нема державної власності на землю!!! Стаття 13 Конституції України визначає народ України як власника усієї землі в Україні, і всі інші закони, із Земельним Кодексом включно, яких настругала собі на догоду злодійська чиновницька мафія, є нікчемними!

Давайте визначимося самі і примусимо визначитися вищих керівників влади: що в Україні має вищу силу – Конституція, чи закони, які їй протирічать? Якщо Конституція, то сільрадам і іншим органам місцевого самоврядування треба просто надати повноваження із розпорядження землями на території їх юрисдикції. І все, ніякої “передачі у власність”!

Бажаю всім нам сьогодні одностайно проголосувати за зміни, яких так довго чекав український народ.

Аркадій Корнацький

Народний депутат України

Блог на сайті Лівий Берег

Loading

.