Шахрая, який назвався лікарем і ошукав літню жінку на значну суму, затримали у Миколаєві

За надскладну ортопедичну операцію онуки віддала мешканка обласного центру шахраєві 40 тисяч гривень та 2000 доларів США.

Зловмисника затримали біля пункту обміну грошей оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції та Миколаївського райуправління. Нині слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство».

По допомогу до поліції звернулась 76-річна пенсіонерка. Жінка заявила, що їй зателефонував незнайомець, назвавшись лікарем-ортопедом. Співрозмовник розповів, що її онука потрапила у дорожньо-транспортну пригоду і нині перебуває у лікарні, терміново потребуючи коштів на надскладну операцію. Стурбована новинами пенсіонерка одразу ж погодилась допомогти та сказала незнайомцю свою адресу. Невдовзі до квартири потерпілої прийшов молодик, якому вона віддала 40 тисяч гривень та 2000 доларів США. Лише згодом жінка зателефонувала онуці, від якої дізналась, що потрапила у пастку аферистів. Тієї ж миті пенсіонерка повідомила про подію правоохоронців.

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів особу та місцезнаходження зловмисника майже встановили одразу після отриманого повідомлення. Молодика затримали оперативники управління карного розшуку та відділення поліції № 1 та Миколаївського райуправління біля одного з пунктів обміну валют.

Зловмисником виявився 19-річний миколаївець. Поліцейські вилучили у чоловіка 120 тисяч гривень, гроші у доларах США він уже встиг обміняти, мобільний телефон та інші речові докази.

За словами начальника ГУНП в Миколаївській області Сергія Шайхета, керували діями виконавця ув’язнені, які нині відбувають покарання на непідконтрольній території України. Грошові кошти потерпілих одразу виводились на рахунки організаторів.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції затримали фігуранта у порядку ст. 208 КПК України та за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення.

Суд обрав зловмисникові запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нині чоловік підозрюється у скоєнні декількох аналогічних злочинів на території одного з мікрорайонів міста. Також встановлюється його причетність до інших злочинів на території міста та області. Триває досудове розслідування.

Loading

.