На Миколаївщині фабрикують справу проти неугодного міліціонера

На гучний скандал перетворюється недолуге фабрикування справи проти екс-начальника Первомайського міського відділу міліції полковника Олександра Бадери. Всі звинувачення проти нього за нібито адміністративне корупційне правопорушення, як виявилось, шито білими нитками.
Прокуратура Миколаївської області звинуватила Олександра Бадеру в тому, що він у липні 2015 року нібито попередив організатора організованої злочинної групи про факт документування працівникам УБНОН УМВС України в Миколаївській області його злочинної діяльності, передбаченої ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання та незаконний збут наркотичних засобів).Через це, на думку прокуратури, злочинець призупинив свою незаконну діяльність і таким чином уникнув правосуддя.
Втім, докази, які наводить прокуратура в своїх звинуваченнях, грубо сфабриковані. Наприклад, у протоколі зазначено, що Олександр Бадера дізнався про злочинну діяльність ОЗГ, організатора якої він начебто попередив про слідчі дії проти нього, на нараді керівництва УМВС України в Миколаївській області 21 липня 2015 року. Але полковник Бадера стверджує, що в цей день на жодній нараді не був присутній.
Як доказ до протоколу про адміністративне правопорушення додано рішення селекторної наради керівництва УМВС України в Миколаївській області від 21.07.15 року, № 1/1221. Проте, як не дивно, за даними Миколаївської філії «Укртелекому», яка забезпечує проведення селекторних нарад, у період з 20.07.15 р. по 24.07.15 р. вона не забезпечувала проведення селекторних нарад між ГУ УМВС України в Миколаївській області та районними, міськими, міськрайонними управліннями міліції Миколаївської області. Тобто не зрозуміло, чи взагалі була селекторна нарада, на якій Бадера міг почути секретну інформацію про розслідування справи про ОЗГ.
Також риторичним для будь-кого, знайомого з роботою правоохоронних органів, є й питання, чи взагалі можливе обговорення на селекторних нарадах питань проведення негласних слідчих дій. Адже така інформація належить до категорії таємної і не може виходити за коло слідчих, які працюють над справою.
Крім того, екс-начальник Первомайського міського відділу міліції Олександр Бадера стверджує, що не знайомий із людиною, яку він нібито попередив про слідчі дії проти неї. Докази прокуратури ґрунтуються на показах кількох оперуповноважених, складених ніби під копірку, навіть помилки в цих показах ідентичні, що викликає сумнів у їхній правдивості й неупередженості.
Так само грубо та з порушеннями зроблено й експертизу звуку та відеозапису, долучених до справи проти Олександра Бадери.
Зрештою, вся ця справа про адміністративне правопорушення екс-начальником Первомайського міського відділу міліції Олександром Бадерою рясніє такими ось ляпами, неточностями, а то й відверто неправдивими фактами.
Все це свідчить про кричущу непрофесійність працівників Миколаївської обласної прокуратури та суду, який, незважаючи на всі недоладності справи, наклав на Олександра Бадеру штраф за «порушення вимог антикорупційного законодавства».
Нагадуємо, Олександр Бадера став начальником Первомайського міського відділу міліції на зміну одіозного Івана Примака, який написав рапорт на звільнення під тиском майданівців.
Подейкують, що брудна кампанія по дискредитації полковника міліції Бадери зумовлена тим, що він не вписувався в корупційні схеми керівництва Миколаївської області. Так, зокрема, восени 2015 року він не виконав накази міліцейського керівництва Миколаївської області В. Гончарова і В. Коби щодо сприяння рейдерам у захопленні врожаю на полях агрофірми Корнацьких, за що й був незаконно відсторонений від посади.

Loading

.