Первомайські хортингісти виборили у Каховці п’ять золотих медалей

27 березня у Каховці, що на Херсонщині, у приміщенні ДЮСШ відбувся Відкритий турнір Херсонської області з національного виду спорту України хортингу серед дітей, юнаків, дівчат та дорослих у розділі «Хортинг-нокдаун». Цей турнір був присвячений пам’яті воїну-інтернаціоналісту Анатолію Кусайко.

Турнір у такому форматі відбувся вперше. Наразі в хортингу є декілька розділів: «Хортинг-нокдаун», «Двобій », «Боротьба», «Форма», «Показовий виступ». «Хортинг-нокдаун» – один із нових розділів напрямку хортингу, котрий дає змогу всім спортсменам, які займалися ударними видами спорту, знайти себе в ньому.

Хортинг був створений для змішаних видів єдиноборств, але згодом виникла проблема в тому, що дуже багато напрямків видів спорту бойових залишаються осторонь. Організатори помітили це та почали розвивати окремі напрямки хортингу.

Турнір відбувся за підтримки Каховської міської ради. На урочистому відкритті голова Каховського міського товариства воїнів-інтернаціоналістів Наталія Скін теплими словами привітала усіх учасників турніру та побажала спортсменам – вдалих перемог, успіхів, а всім – мирного неба!

У змаганнях взяли участь близько 100 спортсменів із Миколаївської, Запорізької, Криворізької, Дніпропетровської, Херсонської областей.

Команда Миколаївської обласної федерації хортингу була представлена сімома спортсменами. Незважаючи на доволі невеликий склад команда зуміла домогтися 100-відсоткового результату: п’ять перших, одне друге, одне третє місця.

Отже, Артем Брижатюк дуже вдало провів три поєдинки, перемігши у всіх.

Богдан Нужденко також провів на високому рівні три поєдинки. Але трішечки розслабився, бо був упевнений у своїй перемозі, й у фінальному поєдинку першим місцем поступився своєму суперникові, при цьому сам став другим, відповідно.

Дмитро Крижанівський став третім. Через те, що Дмитро попав у вагову категорію трішки більше своєї ваги, йому було складно боротися із суперниками. Але незважаючи на цей факт, гідно змагався й показував гарний бій.

Анатолій Волосюк продемонструвавши хорошу підготовку та нестримну жагу до перемоги, здобув І місце.

Кирило Опанасюк вдало для себе провів три поєдинки, усі три достроково виграв, тим самим виборовши І місце.

Михайло Малков в черговий раз порадував свого тренера Юрія Галімона та завоював перше місце.

Станіслав Струкуленко, вдало провівши два поєдинки, виборов собі лаври переможця.

Президент Миколаївської обласної федерації хортингу Юрій Галімон поділився з нами своїми враженнями від турніру: «Результатом виступу своїх спортсменів я задоволений, адже наша скарбничка спортивних перемог поповнилася п’ятьма золотими, однією срібною та однією бронзовою медалями. І це приємно! Порадували мої вихованці – гідно боролися, слухали та виконували мої вказівки».

Loading

.