Двох жителів Южноукраїнська підозрюють в навмисному уникненні військової служби

Ухилилися від призову на військову службу під час мобілізації – підозрюються військовозобовязані мешканці Южноукраїнська

За процесуального керівництва Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Южноукраїнська за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

За даними слідства, чоловіки, віком 35 та 52 роки, перебуваючи на військовому обліку, після оголошення про проведення загальної мобілізації відповідно до Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» у зв`язку з військовою агресією рф проти України, пройшли медичний огляд військово-лікарською комісією та були визнані придатними до військової служби за мобілізацією.

Проте, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби, будучи у встановленому законом порядку повідомленим про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, діючи всупереч вимогам законодавства, двічі умисно не прибули до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, внаслідок чого порушили процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Loading

.