Росія із самого ранку атакує Україну ракетами

У четвер, 29 грудня, вранці оголошено повітряну тривогу в усіх областях. Як повідомило оперативне командування “Південь”, о 5:33 повітряна тривога була оголошена в південних областях. Пізніше тривога охопила усі області.

В ОК “Південь” повідомили, що ворог вивів на бойове чергування в Чорне море два надводних ракетоносії. В готовності до пуску знаходяться 16 “Калібрів”. Крім того, спостерігається активність стратегічної авіації.

За повідомленням спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, до ракетоносіїв у Чорному морі додався ще один – підводний човен. Це ще плюс чотири “Калібри”.

Оновлено 08:00. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє про перші пуски російських ракет, вони летять у напрямку Сум.

Карта повітряних тривог станом на 8:04

Про загрозу ракетного обстрілу на Київщині попереджає голова ОВА Олексій Кулеба.

Радник Офісу президента Олексій Арестович повідомляє, що Росія планує випустити 29 грудня понад 100 ракет у кілька хвиль. “Підхід перших до Києва – орієнтовно о 08:15. Міста на схід від Києва – прильоти можуть бути раніше. ППО починає роботу по ракетах”, – написав він.

Оновлено 8:30. У Києві та області чути звуки вибухів. За попередньою інформацією, працює ППО.

Офіційно повідомляється, що у Києві працюють сили Протиповітряної оборони України.

Оновлено 8:36. Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що підрозділи ОК “Північ” успішно збили одну із ракет над Сумською областю.

Пишуть також про звуки вибухів на Одещині. Попередньо теж спрацювала система ППО.

08:46. Над Житомирською областю фіксують ракети. “Зафіксовано проліт ракет над Житомирщиною. Працює ППО. Залишайтесь в укриттях!” – пише голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

08:52. Львівщина – загроза ракетного удару, повідомляє голова ОВА Козицький.

08:53. Віталій Кім повідомив, що над морем на Миколаївщині сили ППО збили 5 ворожих ракет.

08:56. На Полтавщині працює ППО, повідомив керівник ОВА Лунін.

 

Loading

.