Правоохоронці розшукують ексбухгалтера Первомайської мерії, яка привласнила 500 тисяч гривень

Незаконно заволоділа бюджетними коштами – слідчі Первомайщини повідомили про підозру ексбухгалтеру управління міської ради.

Колишній бухгалтер незаконно заволоділа бюджетними коштами в сумі понад 500 тис. гривень з бюджету міста. За скоєний злочин жінці загрожує ув’язнення на строк до восьми років.

Протиправну діяльність зловмисниці викрили слідчі поліції. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що протягом 2021-2022 років 41-річна бухгалтер одного з управлінь органу місцевого самоврядування, вступила в змову з головним бухгалтером даного управління. Після чого вони разом перерахували бюджетні кошти на свої банківські рахунки у розмірі більше 500 тис. гривень. Викраденими коштами жінка розпорядилась на власний розсуд.

Новина по темі: Чиновницю Первомайської міськради підозрюють у привласненні 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів

                                      Заволодіння бюджетними коштами – бухгалтеру міської ради обрали запобіжний захід

На підставі зібраних доказів та проведених експертиз слідчі поліції повідомили заочно про підозру колишньому бухгалтеру за ч. 3 та ч. 4 ст. 191 КК України «Привласнення чужого майна, яке було в її віданні вчинене за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нині жінка переховується від слідства. Підозрювану поліцейські оголосили в розшук та вживають заходів щодо її розшуку.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Первомайська окружна прокуратура.

Первомайський районний відділ поліції Миколаївської області

Loading

.