В бібліотеці-музеї Вінграновського відкрилася виставка картин Івана Кострикіна

В Артхабі “Вінграновський” з’явилася експозиція картин місцевого художника Івана Євгеновича Кострикіна.

За час творчої діяльності живописець Іван Кострикін відвідав зі своїми роботами різні куточки України та неодноразово виставлявся за її межами. Втім, поділився, що не готовий покинути малої батьківщини. Адже тут  “в будь якому місці є що писати, є чим захоплюватися”:

Я пишу ті картини, які подобаються мені. Я виходжу, бачу гарний пейзаж – і мені хочеться його написати. Коли я його написав, мені хочеться, щоб його побачив глядач. Кожна виставка для мене, це зустріч з глядачем, який оцінить красу пейзажу. Іноді людина приходить на виставку і питає: де ти таке написав? А я відповідаю: ти там щодня ходиш і не бачиш. Тобто, для людей відкривається краса, якої вони не помічають. Для мене це приємно і є сенсом роботи.

Одним з перших гостей галереї стали онук Івана Євгеновича Назар,старша дочка Анна та зять Володимир. Але це ще не всі, я багатий дідусь – зазначив автор картин.

Також з роботами художника вже познайомилися вихованці Первомайського ДЮЦНВ. Діти відвідали галерею під час екскурсії музеєм Вінграновського. 

В цілому в музеї планується  презентація місцевого розмаїття живопису. Незабаром до виставки долучиться зі своїми полотнами художниця Герасименко Майя Пилипівна. 

Loading

.