На Вознесенщині слідчі повідомили чоловікові про підозру за підтримку збройної агресії рф проти України

Мешканець Южноукраїнська свідомо поширював дописи й публікації на підтримку дій військових формувань рф на території нашої держави на особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж.

Викрили протиправні дії чоловіка слідчі поліції разом зі співробітниками Управління СБУ у Миколаївській області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що прихильник рф, будучи достовірно обізнаним про реальні події повномасштабного вторгнення ворога на території нашої країни, поширював матеріали через заборонену в Україні соціальну мережу. У них чоловік заперечував збройну агресію рф проти України, та публікував на власній сторінці посилання із соціальних груп на підтримку армії держави-агресора.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисника був вилучений комп’ютер із доказами злочинної діяльності.

Нині слідчі за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 та ч.3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників». Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Слідство триває.

Вознесенський районний відділ поліції

Loading

.