Миколаївська шахова школа оголошує набір початківців

Багато десятиліть, щороку від 100 до 150 юних миколаївських шахістів та шахісток розпочинали свій спортивний шлях у Миколаївській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі з шахів.

Війна внесла корективи у наше життя.
Але незважаючи на гуркіт канонади та ракетні обстріли, Федерація шахів Миколаївської області, МО ДЮСШ «Обласний шахово-шашковий клуб» ім. М.В. Шелеста та Миколаївська шахова академія оголошують набір початківців на 2022/2023 навчальний рік.

Миколаїв був, є та буде одним із провідних центрів дитячо-юнацьких шахів України, зазначив в інтерв’ю нашому виданню віце-президент Федерації шахів Миколаївської області Дмитро Горощенко

Він розповів, що до війни в місті займалися шахами понад 500 дітей та підлітків, які тренувалися у 20 висококваліфікованих тренерів.

Через війну більшість миколаївських дітей зараз або закордоном, або у більш безпечних містах України та продовжують тренуватися дистанційно!

“Дякуючи можливостям дистанційного навчання сподіваємось набрати ще більше дітей. Тепер і діти з інших міст, сіл і селищ Миколаївської області можуть тренуватися з нашими тренерами.” -заявив Д. Горощенко

І ще Дмитро має мрію. Після Перемоги він хоче провести у Миколаєві масштабний шаховий дитячий фестиваль, подібного до якого ще не було в Україні.

Миколаївська шахова федерація має можливість провести захід, в якому за дошки сядуть одночасно 400 шахістів і шахісток. Можна не сумніватися, що такий фестиваль увійде до книги рекордів України.

А поки, найкраща в Україні, шахова школа чекає на нових чемпіонів. Для цього треба заповнити анкету та зареєструватися за посиланням

Loading

.