Поет Сашко Обрій з Южноукраїнська – учасник проєкту «Бентежні вірші 2022. Миколаївщина».

Сашко Обрій (Кучеренко) – уродженець Миколаївщини (м. Южноукраїнськ, 1991 р.).За фахом – атомник (у 2013 р. закінчив факультет “Атомна енергетика” Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості), за покликанням – поет.

У 2007 р. взяв участь в миколаївському обласному конкурсі «Золота арфа», де переміг в номінації «Патріотична лірика».

У 2015 р. отримав перше місце в обласному конкурсі молодих літераторів Миколаївщини «Золота арфа».

2015 р. – лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Василя Симоненка в номінації «За першу поетичну збірку». Учасник і переможець багатьох всеукраїнських конкурсів і фестивалів.

Автор чотирьох збірок поезій: «Абетка юності» (2015), «І.ДЕ.Я» (2016), “БУСОЛ” (2019), «Сокира сатири» (2021). Готує до виходу п’яту збірку пейзажної лірики «ПРОСТЕП». Презентував свої книги у більшості великих міст України.

Творчість Сашка – це переважно громадянська (патріотична), пейзажна, філософська лірика, гумор, іронія, сатира. Питання національної ідентичності вважає ключовим і найактуальнішим для сучасних українців.

З початком широкомасштабного вторгнення рф на українські землі активно пише вірші на підтримку ЗСУ та духу українського народу, не маючи сумнівів у перемозі України в цій національно-визвольній війні, адже ця земля щедро родить героями, людьми з винятковою хоробрістю та беззастережною любов’ю до своєї землі.

До  проєкту  «Бентежні вірші 2022. Миколаївщина» Сашко Обрій долучився з відеовіршем

«З БЛИЖНІХ СТЕПІВ ВОЗНЕСЕНСЬКА»

Запрошуємо до перегляду!

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dmEcnNA5kq4)
З БЛИЖНІХ СТЕПІВ ВОЗНЕСЕНСЬКА.

АВТОР: Обрій Сашко. Читає: Обрій Сашко

Сашко  Кучеренко є ініціатором та ідейним натхненником просування історичної назви місцевості Гард в околицях сучасного Южноукраїнська в офіційному просторі міста. Він послідовно обстоює (з 2019 р.) цю  альтернативну козацьку назву.

Бажаємо Сашкові Обрію творчого натхнення, народження нових поезій, виходу нових збірок, втілення в життя його ініціатив та мрій. І найголовніше – переможного миру в Україні!

Ініціатор проєкту – Бібліотека-музей Миколи Вінграновського, літературна студія “Мовосвіт”, місто Первомайськ

Loading

.