Шантажував знищенням магазину – житель Южноукраїнська зайнявся “рекетом” у рідному місті

Мешканець Южноукраїнська вимагав 20 тисяч гривень від власника магазину за те, щоб не знищити майно підприємця.

Свої вимоги він виклав у листі, текст якого написав друкованими літерами. При передачі грошей молодика викрили. Нині за скоєне в умовах воєнного стану йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
До відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції звернувся мешканець Южноукраїнська. Чоловік повідомив, що незнайомець вимагає у нього грошові кошти, погрожуючи знищити майно.
Поліцейські встановили, що того дня до одного з магазинів зайшов чоловік, який приховував своє обличчя захисною маскою. Власникові він передав завчасно підготований лист із вимогою віддати йому 20 тисяч гривень. Інакше, якщо грошей не отримає, погрожував підпалити крамницю заявника та пошкодити автомобіль. Побоюючись за своє життя та власність, підприємець погодився на виконання вимог зловмисника та віддав грошові кошти. Під час передачі яких зловмисника і викрили правоохоронці. Зі слів молодика, у такий спосіб він хотів підзаробити на життя.
22-річному зловмиснику слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кк України «Вимагання в умовах воєнного стану». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На теперішній час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює окружна прокуратура, повідомили у пресслужбі.

Loading

.