Авторка наукового дослідження творчості Вінграновського відвідала Бібліотеку-музей письменника в Первомайську

Світлана Богдан, киянка, займається дослідженням творчості Миколи Вінграновського вже  більше семи років. Вона захистила магістерську, а потім і дисертаційну роботу.  За результатами своїх досліджень видала монографію «Вінграновський: поетика міфу» при фінансовій підтримці нашого земляка  Аркадія Корнацького.

Частину книг авторка поширила по бібліотеках, частину – подарувала. Решту книг вирішила виставити на продаж в “Добрій крамничці” волонтерів Хотова, а виручені кошти направити  на потреби ЗСУ.

Нещодавно Світлана Богдан отримала замовлення  від  одного з видавництв на написання біографічної книги про Вінграновського, тож  ґрунтовне дослідження життя і творчості одного з  найталановитіших  українських митців ХХ століття продовжується.

З метою ближчого знайомства з малою Батьківщиною письменника, дослідниця завітала в Первомайськ. 16 липня вона  відвідала Бібліотеку-музей Вінграновського, де зустрілася з колективом, а також з  родиною митця: рідною сестрою Гелею Степанівною  та племінницею Ольгою. Бесіда відбулася в затишній довірчій атмосфері.

Світлана Богдан привезла в подарунок фундатору Бібліотеки-музею Аркадію Корнацькому унікальну ікону, виконану на деревині ящика від набоїв, якими захисники боронять нашу Батьківщину від ворога.

Наступна мета подорожі – село Кримка, родина Пташинських. Тут, у сестри Лідії, любив свого часу відпочивати письменник, заряджатися творчою енергією від рідної землі, її краєвидів, від усього рідного і неповторного, що пов’язувало його з проведеними тут дитячими роками.

Бажаємо удачі Світлані Богдан, натхнення й легкого пера! Як це чудово, що інтерес до особистості і  творчого спадку нашого земляка не згасає з роками, що його популярність в наукових колах зростає, отже, зміцнюється  імідж нашого міста, як осередка шанувальників творчості одного з найталановитіших письменників ХХ століття.

Наталія Терещенко

Loading

.