Чи зможуть діти переселенців приєднуватись до навчальних класів у Первомайській громаді?

Питання про навчання дітей з інших регіонів було висвітлене у доповіді керівника управління освіти,  щодо готовності навчальних закладів в громаді до нового навчального року.

2 липня 2022 року міський голова Олег Демченко провів апаратну нараду з керівниками місцевих підприємств, установ, організацій державної форми власності, комунальних підприємств, управлінь та служб міської ради, відділів апарату виконавчого комітету міської ради.

За словами Галини Остапенко, усі 43 навчальні заклади в Первомайській громаді готові розпочати свою роботу. До першого класу на 2022-2023 роки зараховано 603 учні. За повідомленням очільниці управління освіти, якщо Кабінетом Міністрів буде вирішено розпочати навчальний рік в дистанційній формі, то школярі-переселенці, діти з інших регіонів, міст та територій де ведуться активні бойові дії матимуть  можливість також приєднуватись до навчальних класів в Первомайській громаді. Для цього батькам лише потрібно написати заяву та визначитись із класом і навчальним закладом.

Управління освіти заключило усі необхідні договори на водопостачання, водовідведення, забезпечення електроенергією. Наразі вирішується питання з тепло забезпеченням. Крім того, ведеться активна робота по перевірці, облаштуванню та пошуку альтернативних приміщень, що можна використовувати як захисні споруди та укриття. Адже під час військового стану – це основна умова початку нового навчального року офлайн та безпечного перебування дітей і педагогів в навчальних закладах.

Було домовлено провести робочу нараду з представниками освіти, підрядними організаціями та міською владою, аби обговорити питання об’єму проведення ремонтних робіт в приміщеннях, що використовуватимуть як укриття під час навчального року.

Планується проведення робіт по заміні дверей, монтажу вентиляції, мереж електропостачання, меблювання, створення запасів води та проведення косметичних ремонтів в цих захисних спорудах.

Джерело 

Loading

.