Політика громадянства як дзеркало політичного режиму

Просто факт: президент тоталітарної РФ Путін спростив для всіх українців процедуру набуття громадянства РФ.

Інший факт: вищі органи влади нашої безмежно демократичної та правової України встановлюють все більші й більші труднощі та перешкоди для набуття українського громадянства як громадянами РФ, так і всіма іншими бажаючими стати громадянами України. Вже всі мізки собі вивихнули у придумуванні цих складнощів, всі норми Конституції порушили, і далі продовжують …

Але то ще тільки пів-біди: питання надання/позбавлення громадянства України вже давно перетворено українськими можновладцями на невичерпне джерело як звичайної, так і політичної корупції. Громадянством буквально катують. І мають з цього або «бабло», або політичні дивіденди. Або ті й інші разом.

Про це, зокрема, ТУТ https://censor.net/…/3281547/katuvannya_gromadyanstvom

і ТУТ https://censor.net/…/3282425/katuvannya_gromadyanstvom_2

Коли у тоталітарному СРСР позбавляли громадянства, «весь демократичний світ» засуджував це варварство. Так само має бути і тепер. Катування громадянством, кричущі порушення принципів правової держави, верховенства права і найвищої юридичної сили Конституції у цій сфері є більш ніж достатніми підставами для скасування рішення про надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Це до відома «батька кандидатського статусу України» Ruslan Stefanchuk , він один із тих, хто міг би припинити правовий «безпредєл» в Україні, але не робить цього. Доведеться достукуватися через американські, європейські та міжнародні інстанції.

Аркадій Корнацький, юрист, політик, народний депутат України.

Loading

.