Чиновниця Первомайської РДА допустила розтрату бюджетних коштів

Посадову особу Первомайської РДА судитимуть за службову недбалість.

Слідством встановлено, що посадова особа у червні 2021 року, у зв’язку з неналежним виконанням службових обов’язків, не перевірила правильність розрахунків субсидій в електронній системі, в результаті чого 585 особам невірно обраховано розмір субсидії, що призвело до надмірної виплати з бюджету понад 400 тис грн.

У ході досудового розслідування забезпечено повне відшкодування завданих збитків.

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступниці начальника Управління соціального захисту населення Первомайської райдержадміністрації за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області

Loading

.