Первомайщина відзначає  26-ту річницю Конституції України в умовах війни

28 червня  Україна відзначає 26-ту річницю Конституції, головного нормативно-правового акту держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Сучасну Конституцію України було прийнято 28 червня 1996 року, хоча напрацювання проєкту Основного Закону почалося ще з перших років проголошення незалежності.

28 червня міський голова Олег Демченко привітав мешканців громади зі знаменною датою в житті нашої держави — Днем Конституції України.

Наш високий громадянський обов’язок – поважати Конституцію, слідувати її положенням, підвищувати правову культуру суспільства. Дякую нашим військовим, що нині захищають засади нашої Конституції, цілісності та свободи України від російських окупантів. Вони, як ніхто, показують на передових позиціях та бойових точках, наскільки українське суспільство консолідоване та правове по відношенню одне до одного. Кожен українець у такі нелегкі часи показує, що у нас в крові живе повага до Конституції та її законів.

У день свята щиро зичу всім міцного здоров’я, щастя і достатку, любові, миру, натхненної праці та успіхів задля розбудови стабільної і квітучої України.

Зі святом вас, дорогі земляки!

З нагоди святкування Дня Конституції України, 28 червня 2022 року, відбулось покладання квітів до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка. Присутні на заході міський голова Олег Демченко, заступник міського голови Володимир Рябченко, керівники управлінь міської ради, а також представники добровольчого батальйону вшанували хвилиною  мовчання усіх тих, хто поклав своє життя на боротьбу за суверенітет, незалежність та захист прав України та її вільних мешканців.

З нагоди цього державного свята у читальній залі Первомайської публічної бібліотеки бібліотекарем С. Швець була представлена книжкова виставка «Від роду до народу слався, Україно!», де відвідувачі мають змогу ознайомитися з Основним Законом України та іншими нормативно-правовими документами.

Бібліотекарі бібліотеки-філії №2 в читальному залі для дітей підготували викладку літератури «Конституція гарантує» та тематичну полицю для дорослого читача «Будуючи держави храм…».

В Підгороднянській бібліотеці-філії (завідуюча бібліотекою – Наталія Волянська) функціонує інформаційна викладка літератури “Конституція – основа всіх основ”.

Тематична викладка літератури в Підгороднянській бібліотеці-філії

Бажаю, щоб закон — понад усе!

Щоб рівне право, і свобода слова

Давали нам завжди міцну основу

Для звершень, що майбутнє принесе.

Цього ж дня в міському Сквері Пермоги відбулася благодійна виставка- ярмарок «Мистецтво проти війни.»  Багато містян відвідали виставку-ярмарок, ознайомилися з представленими хенд-мейд речами, дитячими малюнками та картинами, придбали вироби ручної роботи.

Міський голова поспілкувався з Арт лідерами громади, дізнався про деякі техніки виготовлення поробок. Учасники ярмарки представили громадськості свої твори, що були виставлені на продаж і зібрали близько  3700 грн.  Кошти передадуть на потреби ЗСУ.

Зі святом вас, мешканці Первомайщини!

Loading

.