Могилу М.С.Вінграновського на Байковому цвинтарі у Києві відвідали найближчі друзі

26 травня – День пам’яті Миколи Вінграновського (1936–2004), видатного українського письменника, сценариста, кінорежисера і кіноактора.

В цей день його могилу  на Байковому цвинтарі у Києві відвідали найближчі друзі, письменники Анатолій Качан і Володимир Петрук, а також Голота Зоя Яківна, виконавчий директор Фонду Вінграновського і сподвижниця Миколи Степановича впродовж десятиліть. Анатолій Качан належить до тих вірних, випробуваних часом  друзів Миколи Степановича, які впродовж усіх років активно популяризують його творчість.

Письменники А.Качан і В.Петрук на могилі поета 26.05.2022

Письменники А.Качан і В.Петрук на могилі поета 26.05.2022

 

Голота Зоя Яківна, виконавчий директор Фонду Вінграновського і Анатолій Качан, писменник.

Микола Степанович Вінграновський – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, премії Володимира Вернадського і премії Фундації Антоновичів (США). Народився у місті Первомайську, що на Миколаївщині. Його ім’я носить одна з головних вулиць міста,  школа на Богополі, де він навчався, а також футуристична Бібліотека-музей Миколи Вінграновського.

Той неоціненний літературно-мистецький спадок, який залишив митець для прийдешніх поколінь, належить до скарбниці української культури.

Він ніби відчував майбутні рани України.  Сьогодні його пророчі слова звучать з  приголомшливою глибиною й силою і підтримують нас в боротьбі з ворогом:

“Не обніму я поля і води,

Не надивлюсь на білу в небі хмару,

Я обніму передчуття біди

І обніму у серці твоїм рану.”

 

Вічна пам’ять і шана Поетові!

 

Loading

.