Поточна оперативна обстановка на півдні України

На окупованій Херсонщині місцеві мешканці, незважаючи на тиск та погрози рашистів, відзначили День вишиванки.

В соцмережах і просто по населених пунктах поширювали фото символів України, листівки із закликом окупантам вшиватися до дому, плакати і графіті про свою проукраїнську позицію і про те, що Херсонщина – це Україна.

Про це повідомляє ОК “Південь”

Не маючи інших варіантів боротьби, окупанти заблокували виїзд з Херсонщини до підконтрольних українській владі територій та намагаються спрямувати всіх охочих виїхати – в Крим, як єдиний можливий напрямок. В самому Херсоні посилено патрулювання, збільшено кількість блокпостів.

 На Миколаївщині ніч пройшла відносно спокійно. Хоча ворог продовжує періодичні артилерійські обстріли. Вздовж лінії зіткнення.
 Не маючи сил та підтримки, ворог активних наступальних дій не веде, намагається укріпити оборонні рубежі.

Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами у взаємодії з авіацією знищено, щонайменше, ще 1 танк Т-72, ще 1 реактивну систему залпового вогню «Град» та автомобільну техніку. Остаточні втрати ворога уточнюються.

Корабельне угруповання противника в Чорному морі не має змін ані у складі, ані у завданнях, що виконує. Загрози ракетного удару, зокрема, і з моря залишаються актуальними.

Loading

.