Слово про Наталію Терещенко – нашу первомайчанку

Іноді  якось так виходить: живеш собі, щодня з людиною спілкуєшся, думаєш, що ми все одна про одну  знаємо. А виявляється, що от і не все!

Я, наприклад (нехай мені буде соромно), може, аж до сьогодні не знала, що моя колежанка Наталія Терещенко окрім основних своїх талантів, має ще й хист поліглота. В місті її добре знають і полюбляють, як літераторку, поетесу, носія рідного слова. Вона вільно володіє німецькою, розуміє англійську. А ще Наталія Євгенівна – знавець латині! Такий широкий діапазон знань мов відкрив їй можливість викладання у наших вишах.

Правда ж цікаво? А як вам таке хобі – захоплення технікою Самчиківського роспису? Мальовки в народному стилі несуть в собі глибоке смислове й емоційне навантаження, про щось розповідають, піднімають настрій, заряджають позитивом.  Скажу більше: підштовхують до «і собі б чимось корисним зайнятися?!.». Мені особисто, дуже подобаються ось ці:

На цих фантастичних витворах легко вичитується талант, вдача, мудрість аматорки. Різнобарв’я кольорів говорить про те, що Наталія Євгенівна  любить природу рідного краю, відчуває її красу і неповторність. Хитромудрість  сюжетів передається через власне ставлення до життя, до подій, до оточення. А алегорія малюнків вдало витончує креативність поєднання українського сьогодення з автентичністю.

Наталія Терещенко – голова художньої ради АРТ-ХАБу «Вінграновський», член літературного об’єднання «Зажинок». Крім того, вона знається на  справі інтернет-пабліку. За її участі інформаційний центр Артхабу «Вінграновський» розширив тематику публікацій під цікавими рубрикам на сайті «Pervomaisk.INFO». Зокрема, підготовлено чимало дослідницьких та культурологічних  матеріалів про  музей та бібліотеку Вінграновського, про творчий шлях поета та його сучасників, про літературу рідного краю і його талановитих мешканців.

На жаль, війна внесла свої корективи в контент сайту, тож тепер – це джерело інформації про життя Первомайщини і усієї країни в умовах воєнного часу, а також інформаційна підтримка волонтерства.

Ще варто нагадати, що Наталія – поціновувач і збирач дитячого гумору. Усі ми з задоволенням читаємо в Фейсбуці цікавинки про спілкування з внучатами Даринкою та Костиком.

До речі, авторка підготувала до друку нові твори для дітей «Равлікіада», «Пригоди рудого кошеняти», «Чарівне коло»! На жаль війна завадила реалізувати творчі плани. Попри всі складнощі, чекаємо на успіх, який колись мала драма-казка «Зоряна». І я зовсім не перебільшую, бо наша майстриня слова  має свій власний поетичний почерк.

Підводячи риску під сказаним, додам ще пару слів про Наталію Євгенівну Терещенко: креативна, сучасна, відповідальна, доброзичлива, патріотична, гарна, людяна. Жінка – берегиня! Не терпить брехні, скиглення, жорстокості, плагіату, підступності.

А всім нам така добросердечна порада: пильніше помічаймо навколо себе доброту, красу, підтримку, поважаймо дружбу, любімо людей і саме життя! Ми того варті.

 Валентина Нємченко, директорка  Артхабу Вінграновський

Loading

.