Вакциновані пенсионери отримають смартфони безкоштовно

Президент Володимир Зеленський заявив, що усі українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон і пільговий тариф.

“Переваги цифрової держави мають бути доступні усім, незалежно від віку. Тож незабаром усі громадяни України старше 60 років отримають від держави безкоштовний, водночас якісний, сучасний, швидкий смартфон… Це – наша мрія, і це вже реальність. Це шлях до головної нашої мети – доступ до інтернету для всіх громадян України”, – сказав президент.

Нову державну програму, попередньо, буде запущено у квітні 2022 року. Які моделі смартфонів роздадуть українцям – Зеленський не уточнив.

Своєю чергою, голова Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що окрім смартфону, літні вакциновані українці отримають і пільговий тариф. Для отримання смартфона вакцинованим пенсіонерам потрібно буде записатися: у Мінцифри повідомили терміни

Приймання заявок розпочнеться у квітні 2022 року.

За словами Федорова,  буде анонсовано, коли саме пенсіонерам почнуть видавати смартфони. Які саме це будуть пристрої, ще не визначено. Також він не уточнив, за рахунок яких коштів видаватимуть смартфони.

“У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап – отримання смартфонів, – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року”, – сказав очільник Мінцифри.

Як повідомлялося, українці віком від 60 років тепер можуть придбати медикаменти через програму “єПідтримка”. Тисячу гривень для вакцинованих треба використати протягом чотирьох місяців від моменту отримання. Придбати медикаменти можна в аптеках, де є термінал для оплати, або ж замовити через Інтернет.

джерело

Loading

.