Вінграновського – вголос

Мета Всесвітнього дня читання вголос (2 лютого) полягає у тому, щоб надати можливість людям відчути, яке це насправді задоволення — просто почитати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта і культура належать до основних прав людини, і це право має кожна людина у світі.

В останні роки під час святкування Всесвітнього дня читання вголос проводиться міжнародна акція, котра складається з 4-х простих кроків:

  1. Вибір книжки.
  2. Вибір зацікавленої аудиторії.
  3. Читання книжки вголос.
  4. Фотографування під час заходу та розміщення фото у соціальних мережах із мітками #WorldReadAloudDay #Всесвітній_день_читання_вголос #Читаємовголос і т. д.

Всесвітній день читання вголос – це день, присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми читаємо вголос  в сім’ї, класі і суспільстві.

От і в Музеї-бібліотеці Вінграновського для читання вголос зацікавлена аудиторія вибрала саме вірші Миколи Степановича Вінграновського. Звичайно ж, наші відвідувачі полюбляють якусь годинку-другу у тиші посидіти з книжкою. Але, читати Вінграновського вголос – значить видавати  в ефір могутнє, влучне, величне Слово  Генія. Нехай чує увесь Всесвіт. Почуймо ж і ми!

 

В.Немченко

Loading

.