Міжнародний день десерту

1 лютого кожного року світ відзначає цікаве та смачне свято – Міжнародний день десерту. Подія не є офіційною, проте набирає значну популярність.

Десерти присутні практично у всіх кухнях світу, мають свою історію, поява деяких навіть обросла легендами, а інших пов’язана з іменами відомих особистостей.

Популярність смачних страв, які називаються десертами, дійшла до того, що серед неофіційних свят почали з’являтися дні, присвячені тому чи іншому десерту – наприклад, День торта, День нутели, День ескімо, День морквяного торта, День тістечок, День шоколаду тощо.

І нарешті, з’явився Міжнародний день десерту, який об’єднав усі ці свята. Він також носить неофіційний характер і поширюється переважно завдяки шанувальникам і мережі Інтернет.

Святкування Міжнародного дня десерту передбачає різні варіанти сценарію, що залежать лише від особистих уподобань, вільного часу та фантазії.

Наш відомий земляк Микола Вінграновський «не був вибагливим у їжі, надавав перевагу простій домашній кухні. Під час відвідин рідної сестри Гелі, моєї матері, любив їсти хліб, який вмочав у салат із помідор і цибульки з домашньою олією» – згадує його племінниця Ольга Коломієць.

 

«Коли важко хворів, я приїхала його провідати, це був травень, думала: що ж йому привезти? На ринку купила молозива, а він каже: «Як ти знала, що я хотів молозива?» Дуже любив айву, як вона пахне.»

А ось Зоя Яківна Голота –виконавчий директор Благодійного Фонду імені Миколи Вінграновського розповіла, що Микола Степанович полююбляв налистники.

                                                                          З відкритих джерел

                                                                         Підготувала А.Григоренко

Loading

.