У Первомайську на території районної лікарні з’явиться 5-ти тонний кисневий оксигенатор

На Первомайщині медики констатують збільшення хворих на COVID-19. Тому з кожним днем в Первомайській районній лікарні, де знаходиться ковідний госпіталь, збільшується потреба в кисні.

За словами головного лікаря, в медичному закладі багато пацієнтів кисневозалежних, а тому ні 250 балонів кисню, ні 60 кисневих концентраторів не вистачає аби забезпечити їх необхідним потоком кисню.

Було вирішено встановити на території лікарні 5-ти тонний кисневий оксигенатор. Це надасть можливість медикам збільшити потоки кисню в десятки разів і забезпечити пацієнтів, що мають гостру кисневу потребу.

Роботи по встановленню оксигенатору ведуться інтенсивно і можливо вже найближчим часом він запрацює на повну потужність. А поки медики просять людей не забувати про індивідуальну безпеку та вакцинацію. Адже більшість із пацієнтів, що лікуються наразі в ковідному госпіталі відмовлялися від щеплення і хвороба перебігає у них в досить важкій формі та несе за собою ускладнення для відновлення організму.

Крім того, вже є можливість щеплюватися від коронавірусу бустерною дозою вакцини. Для цього потрібно пройти консультацію у свого сімейного лікаря, а потім завітати до центру вакцинації.

Медики наголошують, що навіть якщо ви щепилися двома дозами вакцини від коронавірусу, то через 6-9 місяців потрібно підкріплювати імунітет та не відмовлятися від можливості бустерної вакцинації.

 

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.