Первомайську райраду очолила жінка (Первомайск Инфо)

19 листопада депутати Первомайського району зібралися після перерви для переголосування кандидатури голови районної ради. На сесії знову був відсутнім один з депутатів. Голоси решти тридцяти трьох розділилися наступним чином – 11 за кандидатуру Олександра Маковеєнка (ВО «Батьківщина») і 21 за Світлану Вовк (БПП «Солідарність»). Ще один депутат не підтривам жодного претендента.
Результат виявився неочікуваним, оскільки під час першого голосування Маковеєнко не вистачило всього одного голосу для здобуття посади. Навколо фігури колишнього голови райради об’єдналися «тимошенківці» та «Опозиційний блок», «наплювавши» на політичні принципи. Очевидці голосування називають таку поведінку зрадою виборців.


В БПП не приховують, за час перерви схиляли на свій бік депутатів з інших партій. Про це розповів керівник районної організації і депутат облради Михайло Талпа:

– Звичайно, ми вели перемовини з іншими депутатами. Ми пояснювали свою позицію, чому ми висунули Світлану Анатоліївну, як ми плануємо працювати і так далі. Це політичні процеси, перемовини. А головне, що ми вели ці перемовини коректно, на рівні наших розумінь розвитку району на майбутнє.

Чи то аргументи прихильників Світлани Вовк виявилися вагомими, чи то власна позиція виявилася хиткою, але головою районної ради обрали жінку. «Батьківщинівці» переконують, що голосування не вплине на якість роботи райради:

– Хтось переосмислив, хтось передумав. Хтось з кимось поспілкувався ввечері, хтось з кимось домовився. Так відбувається завжди. З любим головою районної ради ми завжди працювали. В нас дуже багато проблем на селі, багато питань. Я думаю разом ми будемо їх вирішувати, – заявив Ігор Савченко.

Вибори голови райради не відміняють того факту, що депутатських рядах немає єдності навколо групи БПП. «Батьківщинівці» продемонстрували, що можуть «зіграти першу скрипку» в союзі з представниками партії «регіоналів».

Loading

.