Простоювання в чергах на вулиці під дверима установи – прикмета сьогодення

Пов’язані з ковідом  карантинні заходи внесли багато нових правил у звичне життя.  Масковий режим, дотримання дистанції в чергах,  обмеження кількості пасажирів в транспорті, обмеження масових заходів, тощо. Але нові правила не змусили чиновників ні на хвилину задуматися над тим, як  зробити  деякі обмеження більш людяними. Ось, наприклад,  наслідком обмеження  кількості людей у приміщеннях, є натовпи людей, котрі  годинами стоять під відділеннями пошти,  під дверима податкової, перед банківськими установами, тощо…

Стояти під крамницею – то справа особиста, можеш прийти іншим разом, тим більше, що є вибір і крамниць у місті достатньо.  А от, отримання посилки, звіт у податковій, виплата кредиту чи продовження дії банківської карти – не терпить відтермінування. Отже стій, скільки б не знадобилося часу: пів години, годину, чи й більше. І люди стоять, чекають, бо іншого виходу немає. А якщо людина літня, чи хвороблива, чи вагітна, чи з дитиною?  Якщо стояти важко?

Все одно стій.  Жодної лавки, стільця, не передбачено. По меншій мірі, таку картину можна  спостерігати в Первомайську на кожному кроці. Простоювання  людей в чергах на вулиці під дверима установи – прикмета сьогодення. «Турбота» – наше все.

Н. Терещенко

Loading

.