У Первомайську змінили розмір батьківської плати за харчування дітей у садочках

14 січня у Первомайську під час чергового засідання виконавчого комітету розглянули питання щодо встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах міста.

За запропонованим проєктом рішення вартість харчування одного дітодня у ДНЗ міста буде – в межах  47-50 грн., а у санаторному ДНЗ №11 до 55,0 грн, у ДНЗ №14, 25 (з чотириразовим харчуванням) –  50-52 грн.

Плата за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах міста для батьків або осіб, які їх замінюють, з 17 лютого поточного року становитиме до 60% від вартості харчування: для дітей віком до 3-х років та дітей, які знаходяться на дієтичному харчуванні –  28 грн. 20 коп., 3 роки і старше – 30 грн. 00 коп.

Як зазначила начальник управління освіти Первомайської міської ради Галина Остапенко, плата нараховуватиметься виключно за ті дні, коли дитина фактично знаходилась у садочку.

Крім того, вона зазначила, що в громаді проживає дуже багато категорій людей, що мають пільги на сплату за харчування дітей у садочках. За інформацією Галини Феліксівни, близько 1126 дітей в школах та 600 дітей в дитячих садочках харчуються 100% безоплатно.

А от сім’ї, які мають трьох і більше дітей, –сплачують лише 50% від повної вартості.

Крім того, Галина Феліксівна виказала невдоволення батьків з приводу нововведеного меню в садочках та школах. Багато батьків скаржаться на те, що їх діти не хочуть їсти прісну їжу, а тому майже весь день голодні.

Тому управління освіти, діючи в рамках державної програми про освіту, намагаються поступово переводити дітей на запропоноване державою меню. Тим самим якось стримувати батьківське невдоволення та спонукати дітей до здорового  харчування.

Розглянувши проєкт рішення та заслухавши інформацію від начальника управління освіти, члени виконавчого комітету одноголосо прийняли позитивне рішення.

 

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.