Новообрані депутати Первомайської райради не змогли обрати голову (Первомайск Инфо)

h5cTjPN6b4o22218 листопада відбулася установча сесія Первомайської районної ради. Згідно закону її розпочала заступник голови районної виборчої комісії. Валентина Журавльова ознайомила присутніх в сесійній залі, а це депутати, сільські голови та працівники районної ради, з результатами голосування. Згідно порядку денного було обрано членів секретаріату, лічильної комісії та почесної тимчасової президії, головою якої одноголосно обрали Надію Кравцову.
Після цих стандартних процедур депутати перейшли до найголовнішого питання – вибір голови районної ради. З зали пролунали пропозиції двох кандидатур: Світлани Вовк (БПП «Солідарність») та Олександра Маковеєнко (ВО «Батьківщина»).

h5cTjPN6b4o244422
Та з першого дня роботи депутати продемонстрували полярність інтересів. Найчисельніша група від ББП не змогла пересилити «Батьківщину» та «Опозиційний блок», які об’єдналися навколо фігури Маковеєнка.
Голосування за кандидатуру відбулося таємним шляхом. Голоси розділилися практично навпіл: 17 за кандидатуру Олександра Маковеєнка, 15 за Світлану Вовк. Один з депутатів не підтримав жодного з претендентів, ще один був відсутнім. Втім перемогу представнику «Батьківщини» такі результати не принесли. Не вистачило 1 голосу.

– В нас жоден з названих кандидатів 18 голосів не брав. Отже голову Первомайської районної ради ми не обрали. Які будуть пропозиції?, – звернулася до присутніх голова президії.

А пропозиції були такими: переголосувати ще раз одразу, або перенести на наступний день. Але і при прийнятті цієї пропозиції думки депутатів розділилися навпіл. І тільки після перерви більшість проголосувала, за те, щоб визначитися з головою райради наступного дня.

– Я вважаю так сталося, бо обидві кандидатури достойні на посаду голови Первомайської районної ради. А «подвинутися» повинна «Батьківщина», тому що БПП «Солідарність» це волевиявлення громадян району. Набрали набагато більше відсотків саме БПП. Якщо не поступиться «Батьківщина», то ми просто підведемо жителів району, – підкреслила Надія Кравцова.

Loading

.