Підприємцям-бунтарям пообіцяли збереження робочих місць (Первомайск Инфо)

Первомайські підприємці влаштували акцію протесту під стінами м’ясного корпусу на центральному ринку. Люди обурені нав’язуванням власниками приміщення умов торгівлі. Підприємців намагалися примусити продавати м’ясо свиней сумнівного походження, яке спершу треба купити за завищеною ціною. Відмова від ультиматуму означала втрату робочих місць. Така ж ситуація і на Южноукраїнському ринку, говорять підприємці:

– Сьогодні ми тут зібралися для того, щоб відстояти свої права. Щоб працювати і продавати для населення м’ясо. Від усього народу ми тут стоїмо, що б місто, і ми також, мали чим готувати своїх дітей, – розповіла підприємець Тамара.
– Привозне м’ясо ми не знаємо яке воно. Ми не відповідаємо за нього. Ми купляємо у людей. Людина виростила, і ми знаємо яке воно. Нам привезли ті туші і ми не знаємо, що то за м’ясо, – говорить Людмила.
– Ми до цих пір не знаємо хто директор м’ясного корпусу. Знаємо тільки контролера. А вчора стоять перед нами три – чотири чоловіка. Хоч би нам сказали хто директор. В зв’язку з чим нам ці туші привезли, які документи. Ми нічого не знаємо, – розповідає підприємець Ганна.

Торгувати свининою, забитою в домашніх умовах, та й просто її перевозити без ветеринарних документів забороняє протиепізоотична комісія. В Первомайську спеціалізовані місця забою відсутні, тому торгівля свининою заборонена.
Під час акції протесту підприємці, а це близько півсотні людей, вимагали зустрічі з керівництвом ТОВ «Флора», якому належить м’ясний корпус. Реальних власників, кажуть люди, вони не знають. Не з’явилися вони і цього разу. Натомість юрист вказаного підприємства повідомив, що торгівлю будь-якою свининою на ринку буде припинено на вимогу людей. Заборона діятиме до 7 грудня, якщо карантин не буде подовжено:

– Зв’язався я з керівництвом. М’ясом свиней тут ніяким не торгуватимуть. Ні зі справками, ні без справок. До 7 числа місця залишаються за вами.

Втім триватиме торгівля яловичиною. Люди ж вимагають повної заборони на торгівлю м’ясом в період карантину. До таких заходів вдалися в Побужжі, говорять підприємці. Чи закривати м’ясний корпус та ситуацію в цілому власники ринку обговорять з мером Людмилою Дромашко в п’ятницю у Миколаєві, заявив Євген Старинін.

Loading

.