На які нововведення чекати кермувальникам у 2022 році?

У 2022 році для водіїв України передбачено кілька нововведень, у тому числі штрафи та обов’язковий техогляд. На які нововведення чекати кермувальникам, розбиралися наші журналісти.

Одним з головних нововведень, яке чекає на водіїв з 2022 року є обов’язковий техогляд авто. Як відомо, його скасували ще у 2011 році. Але планують знову для автомобілістів запровадити  у вересні 2022-го: попадуть під зміни практично всі транспортні засоби — вантажівки, «легковики» і, навіть, автопричепи.

Також у 2022 році з’являться нові штрафи і буде повернено систему штрафних балів. Так, водії за кермування без прав сплачуватимуть штраф у 425 гривень. У випадку, якщо документ взагалі відсутній — 3400 гривень, а при повторному такому порушенні доведеться заплатити аж 20400 гривень.

За кермування у стані сп’яніння передбачається штраф 17 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік. За повторний випадок – штраф 34 тис. грн та позбавлення прав на 3 роки.

Щодо системи штрафних балів, яка діяла з 2015 по 2020 рік, то цей проєкт поки що перебуває у стадії розробки. Але якщо її введуть, то на початку кожного року всі водії одержуватимуть 150 балів, а при порушенні правил дорожнього руху забирається 50 балів. Якщо водій вичерпає цей ліміт, йому доведеться сплачувати штрафи.

Крім цього, з 1 січня “розумні” камери почали фіксувати проїзд на заборонний сигнал світлофора, проїзд зустрічною смугою та зупинку на смузі, яка призначена для громадського транспорту. Владою анонсується, що до кінця 2022 року на дорогах України працюватиме 270 камер фіксації порушень правил дорожнього руху.

Для майбутніх водіїв також підготували нововведення. Їм виділятиметься менше годин для підготовки. Тепер для учнів автошкіл запровадять менше годин теоретичних занять. Для успішного проходження іспиту потрібно 63 години теоретичних занять замість 100.

Як відомо, з 12 листопада на українських дорогах з’явилися нові діагностичні станції для техогляду. Для перевірки можуть зупинити будь-який транспорт, який експлуатується для отримання прибутку: вантажівка, автобус, мікроавтобус і тд.

Такі автомобілі повинні відповідати декільком затвердженим стандартам:

  • стан фар;

  • стан протектора шин;

  • аналіз викидів вихлопних газів;

  • коефіцієнт димності “дизелів”;

  • рівень шуму, що видає транспортний засіб;

  • визначення стану кермового управління.

Ну і, можливо, найголовніша зміна, що чекає на українських водіїв – це можливість прийняття законопроєкту № 5798 (Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі суспільства у заходах з контролю за безпекою дорожнього руху та дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів»). Саме цей законопроєкт, у разі його схвалення у Верховній Раді, дасть можливість кожному водієві бути поліцейським.

Кожен зможе через свій смартфон фіксувати правопорушення інших водіїв і відправляти їх в поліцію. Таким чином, на вулицях будуть мільйони камер, мільйони пар очей, які стежать за дотриманням ПДР.

 

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.